Mette Frederiksen på hårrejsende besøg i Haastrup

I forbindelse med det kommende kommunalvalg var Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, i dag på besøg i Haastrup. Her var en stor del af partifællerne mødt op, og Haunted Park stod for at tilføre besøget en helt særlig spænding.

Af Pernille Pedersen

Med solskin i ansigtet og med duften af æggekage i næsen landede Mette Frederiksen omkring middagstid foran forsamlingshuset i Haastrup. Her stod de lokale partifæller, med Hans Stavnsager og Anstina Krogh i spidsen, klædt i rødt og tog imod med røde roser.

Edderkoppespind, kom og fang mig ind

Kort efter ankomst blev Mette Frederiksen præsenteret for Haastrups for tiden største begivenhed, nemlig Haunted Park. Allan Rosdal præsenterede konceptet, som i år skal give de 3.000 forventede gæster gys og gåsehud for niende år i træk: ‘I den første del vi bevæger os igennem, er der ingen skræmmere,’ forsikrede han. Mette Frederiksen er på ingen måde til gys og gru og måtte inden turen startede lige skærpe forventningsafstemningen: ‘Er det bare noget du siger, og så er de der alligevel?’

Først da turen skulle gå videre ned i kælderen under skolen, kunne Mette og de øvrige socialdemokrater opleve parken for fuld forskrækkelse. Her stod omkring 20 af de frivillige skræmmere klar til at give gæsterne en mild udgave af weekendens voldsommere version.

Herunder kan du høre, hvordan det lød, da Mette Frederiksen blev skræmt i mørket, og hvordan hendes reaktion var bagefter:

Idéen var ikke svært at få

Anstina Krogh, som ligger nummer to på socialdemokraternes opstillingsliste i Faaborg-Midtfyn Kommune, er ophavskvinde til idéen. ‘Da Hans spurgte rundt i gruppen, foreslog jeg Haastrup Haunted Park, det var jo ideel, når besøget faldt lige omkring Halloween,’ fortalte Anstina. Og de øvrige kandidater bakkede hurtigt op om idéen.

Efter rundvisningen bød forsamlingshuset på æggekage til både skræmmere og de mange lokale, der var mødt op. Her blandede politikere sig ved bordene, i håb om at få gode politiske samtaler med de lokale, fortalte flere af kandidaterne.

Du kan høre et kort interview med Anstina Krogh her:

Efter den uhyggelige tur blandt brøl og lemlæstede kroppe bød Haastrup Friskole på sprøde børnerøster, der flittigt havde øvet sange, samt en fristende menu bestående af blod og knogler (rød sodavand og grissinistænger).

Hans Stavnsager, spidskandidat for Socialdemokratiet i Faaborg-Midtfyn Kommune, ledsagede Mette Frederiksen rundt i mørket under skolen, og efter besøget blev hun fulgt til bilen med en kurv med nogle lokale specialiteter, herunder den lokale Haastrup-vin.

Se alle Jørn Ungstrups flotte billeder fra besøget: