Øget sommerhusbelåning booster sommerhussalget

Godt halvdelen af Nyboligs sommerhusmæglere melder om flere salg efter den øgede sommerhusbelåning trådte i kraft 1. maj i år. Faaborg er heller ingen undtagelse, siger indehaver af Nybolig I Faaborg, Martin Madsen

Hvis ambitionen med at øge sommerhusbelåningen fra 60 til 75 pct. var at få mere gang i Sommerhussalget, er konklusionen, at ambitionen er i gang med at blive indfriet. Sådan lyder det fra indehaver af Nybolig i Faaborg, Martin Madsen.

En rundspørge blandt Nybolig sommerhusmæglere i hele Danmark viser, at 47 pct. af mæglerne melder om øget salg som følge af den højere belåningsgrad.

- Annonce -
Faaborg Bilpleje - Læs mere her

-Der er ingen tvivl om, at muligheden for billigere finansiering har fået flere ud af starthullerne, siger Martin Madsen.

Ifølge Martin Madsen er der nemlig et opsparet sommerhuspotentiale, hvor der aktuelt er over 14.000 danske sommerhuse til salg.

-Der må derfor være en del købere derude, som indtil videre har tøvet, fordi de har gået og ventet på, at den øgede sommerhusbelåning blev vedtaget, siger Martin Madsen.

Han er ikke i tvivl om, at 2017 vil ændre billedet på sommerhusmarkedet.

-Jeg er sikker på, at både den øgede sommerhusbelåning og den nye planlov vil øge salget fremadrettet. Jeg tror, vi kommer til at se et øget salg resten af året og næste år også her i Faaborg siger Martin Madsen.