Konkurrence: Vind bogen ‘Ligblomsten’

Ligblomsten”

– af Anne Mette Hancock. – Anmeldt af Bog & Idé, Faaborg

Heloise Kaldan er journalist på et af Danmarks store dagblade. Hun er kommet i store problemer, da hendes kilde afsløres i en løgn. Problemerne ender dog ikke her for Heloise, for midt i det hele modtager hun mystiske breve fra Anna Kihl, som er mistænkt og eftersøgt for drabet på en ung, succesrig advokat. Nu melder spørgsmålene sig om, hvorfor det er Heloise, Anna tager kontakt til, og hvad er det, Anna vil hende?

Samtidig dukker endnu et mordoffer op. Offeret er en bekendt af Heloise, så hun begynder nu at grave i den gamle mordsag for at se, om der kan være en sammenhæng mellem det nye mord og måske endda også brevene fra Anna Kihl. Det samme gør politimanden Erik Schäfer, som også i sin tid stod for efterforskningen af drabet på den unge advokat. Sammen indleder de en form for samarbejde i jagten på den gode historie og en drabsmand.

- Annonce -
Faaborg Bilpleje - Læs mere her

Ligblomsten” er Anne Mette Hancocks krimidebut, og hvilken debut det er! Bogen er en page-turner fra første side, og den er svær at lægge fra sig igen, når man først er kommet i gang. Man må hele tiden lige have det næste kapitel med.

Plottet er intelligent og godt skruet sammen, og man skal meget langt hen i bogen, før man kan begynde at lure, hvad det hele egentlig går ud på.

Anne Mette Hancock skriver i et let og levende sprog, som sikrer et godt flow, og man flyver bare igennem bogen. Hendes skildringer af bogens personer er rigtig gode, og man har ingen problemer med at se dem for sig, ligesom man også kommer til at føle med dem. Hun formår også at beskrive de forskellige miljøer, så man både kan se stederne for sig og fornemme stemningerne.

Alle krimielskere skylder sig selv at læse denne fremragende bog. Er man ’grøn’ inden for denne genre, er ”Ligblomsten” et rigtig godt sted at starte, da den hverken er meget voldsom eller blodig. Man kan derfor også sagtens være med, hvis man ikke er til de mere hardcore bøger inden for genren.

Ligblomsten” får de varmeste anbefalinger med fra Bog & Idé Faaborg