– Vi har haft svært ved at sove, og når vi har sovet, så er vi vågnet ved den mindste lyd. Jeg har også været bange for at komme hjem. Det har været et par dage med nerverne uden på tøjet, fortæller Dorthe Schlander.

Tekst og foto: Henrik Poulsen

Fredag den 1. december blev familiens hjem og to af hendes naboer på Hellig Kors Vænget i Faaborg ramt af indbrud. Det skete i tidsrummet fra kl. 17 til 19.30, og har efterladt hende og manden Kenny med både bøvl og en stor utryghed, som de stadig kæmper med mandag formiddag.

- Annonce -
Faaborg Bilpleje - Læs mere her

– Vi kørte hjemmefra kl. 17 i fredags, og blev ringet op af vores naboer, der kom hjem ved 19.30-tiden, hvor de opdagede en indbrudstyv i deres hjem. De undrede sig over, at gardinerne var trukket ned i deres soveværelse, da de parkerede i deres indkørsel, og da de kom ind i deres hus, så hørte de en tyv tage flugten. Kort efter ringede de til os, og da vi kørte ind i vænget kort efter, og vores gardiner var rullet ned, ja, så vidste jeg jo godt, hvad klokken var slået, sukker hun.

Fodsporerne i sneen afslørede med stor tydelighed, at der kun havde været en tyv på besøg hos Dorthe Schlander. Den uvelkomne gæst havde til gengæld været hele vejen rundt om huset, inden han ødelagde et vindue og kravlede ind i et værelse, og herfra startede sit tyvetogt i huset.

Sådan så soveværelset ud hos Dorthe og Kenny, efter en tyv havde været på besøg.

– Han har været overalt i huset. En kommode er gennemrodet i gangen, skabene i badeværelset er tømt, et værelse er endevendt, og i soveværelset har tyven sågar taget sig tid til at tømme vores vasketøjskurv, men der har åbenbart ikke været noget af interesse. Vi synes nemlig ikke, at vi mangler noget fra indbruddet, så sådan et par fattigrøve som os har nok ikke noget af værdi, konstaterer hun med et forsigtigt smil.

Meget værre står det til hos naboerne Benthe og Torben. Her er rigtig mange smykker forsvundet, og en del med stor affektionsværdi (se listen herunder). Det samme gælder det tredje par i vænget, der også har fået stjålet flere smykker.

Selvom Dorthe Schlander endnu ikke har konstateret, at noget mangler i deres hjem, så er det faktisk heller ikke det materielle, der fylder mest.

– Det er tanken om, at nogle har været inde i vores hjem og rode i alle vores ting, der nager. Jeg kan slet ikke have det, og jeg har vasket ALT, der er rørt ved, og har gjort rent i timevis, fortæller hun ved køkkenbordet, mens hendes mand kæmper for at komme i kontakt med deres forsikringsselskab, der skal erstatte det ødelagte vindue, men køen er lang.

De ting der stod i vinduet, som tyven brød op hos Dorthe og Kenny, stod pænt under en stol på terrassen, da parret kom hjem

Dorthe og hendes mand har taget en beslutning efter indbruddet. – Vi har aldrig ment, at det har været nødvendigt, men nu har vi bestilt et alarmsystem. Det anbefalede politiet, og selvom det er lidt på bagkant, så føler vi os lige nu mere trygge ved tanken om overvågning og en alarm i vores hjem, slutter Dorthe, mens Kenny stadig er i kø hos forsikringen.

Herunder er listen over det, som er forsvundet ved indbruddet hos Dorthe og Kennys ene nabo. Det andet par har endnu ikke et fuldt overblik over det stjålne. Skulle du blive tilbudt noget af nedenstående, eller se det til salg på nettet, så kontakt gerne politiet, lyder opfordringen.

En ældre murstenskæde
Et Georg Jensen magurit-armbånd i guld
To vielsesringe indgraveret med henholdsvis “Torben” og “Benthe” (10/3)
En vielsesring indgraveret “Britta 1961”.
En prinsesse-ring
En alliance ring med tre sten
Fire arvede guldringe
Georg Jensen ring med brillanter
Flere erindringsmønter