Jakob Rasmussen har sammen med sin kone Lilibeth drevet Restaurant Magasingaarden i Faaborg siden 2021, men nu er spisestedet sat til salg.

– Jeg vil gerne starte med at understrege, at vi ikke er ved at lukke, eller er i økonomisk uføre. Vi er bare nået frem til den konklusion, at den her levevis er for hård for vores familieliv, og nu gør vi noget ved det, fortæller Jakob Rasmussen overfor Det Rigtige Faaborg.

Mens Jakob Rasmussen har passet restauranten, så har hustruen varetaget Det Blå Ishus på Torvet i Faaborg, som i fremtiden får alt parrets opmærksomhed.

- Annonce -
Faaborg Bilpleje - Læs mere her

– Vi har haft en forrygende sommer i ishuset, og interessen for vores hjemmelavede is er bare vokset støt, siden vi solgte de første kugler af vores egen is. Nu er det nået et niveau, hvor interessen fra kunder og en mulig investor gør, at vi i fremtiden vil samle vores kræfter om det forretning, forklarer Jakob Rasmussen.

Lillibeth Rasmussen med den hjemmelavede is, der fremover får endnu mere opmærksomhed

Han slipper dog ikke sin restaurant, før den på et tidspunkt bliver overtaget af en køber.

– Der er lagt planer, og bookinger ind i næste år, så jeg kører selvfølgelig på med samme styrke som nu, og gæsterne kommer ikke til at mærke en forskel, så længe jeg er i køkkenet. Grunden til at jeg fortæller om vores planer nu, er at restauranten bliver sat til salg hos en mægler i denne uge, og jeg vil gerne undgå rygter og spekulationer i byen og branchen. Vi er ikke på røven, vi vil bare prioritere anderledes, betoner han.

Selvom regnskaberne for restaurantens seneste år med Rasmussen-parret ved gryderne, ikke er prangende, så er der en forklaring og gode perspektiver for en kommende køber.

– Vi har brugt rigtig mange ressourcer de første par år med at optimere restauranten. Køkkenet blev udvidet til næsten dobbelt størrelse og terrassen blev forlænget med cirka 25 pladser mere, samt mange andre ting, hvilket selvfølgelig kan ses på bundlinjen. Vi forventer helt klart et plus for regnskabet i 2023.

Jakob Rasmussen i restauranten på Torvet, hvor en ny lejer inden længe kan boltre sig

En kommende køber slipper billigere end Jakob og Lilibeth selv gjorde, da de overtog stedet. – Prisen for at overtage Magasingaarden er sat til 625.000 kr. og for den pris får man en køreklar restaurant med 200 siddepladser inde og 60-70 siddepladser udenfor.

I prisen medfølger selvfølgelig al nødvendig inventar for at kunne varetage driften fra dag 1. Samtidig er der en meget rimelig husleje på 9.200 kr. om måneden, så der er virkelig gode muligheder, for en der har lyst til at prøve kræfter med stedet, argumenterer Jakob Rasmussen, der forventer, at det kan tage alt fra et halvt til et helt år, at finde den rette køber af stedet midt på Torvet i Faaborg, men vi er selvfølgelig mere end klar til at overdrage nøglerne inden højsæsonen næste år, hvis muligheden byder sig.

Se salgsopstillingen for restauranten her:

Magasingaarden Faaborg