Mandag morgen gned flere bilister sig en ekstra gang i øjnene, da de passerede svinget ved Brahetrolleborg Kirke på Reventlowsvej i Korinth.

En af de karakteristiske grønne og hvide busser fra Fynbus stod nemlig solidt plantet på det høje stendige, der omkranser kirkens areal.

Ulykken skete mandag morgen ca kl. 08.40, da en chauffør mistede herredømmet over bussen på grund af det glatte underlag.

- Annonce -
Faaborg Bilpleje - Læs mere her

– Bussen, rute 920, var på vej fra Nyborg mod Faaborg med 4-5 passagerer ombord, da chaufføren i svinget ikke kan holde bussen på vejen på grund af det glatte underlag, der skyldes en ny asfalt på stedet, der åbenbart i vådt føre bliver ekstremt glat. Heldigvis er hverken passagerer eller chaufføren kommet til skade ved uheldet, der er kun tale om materielle skader på bussen, fortæller HR-direktør Rikke Trads fra Tidebus overfor Det Rigtige Faaborg.

Selvom uheldet så voldsomt ud for de forbipasserende, så var chaufføren ikke mere rystet, end at han kunne sætte sig bag rattet på den tilkaldte erstatningsbus.

– Det er selvfølgelig dejligt, at der ikke skete mere, end der gjorde, men vi har i samarbejde med Fynbus tilbudt psykologhjælp og samtaler med både passagerer og chauffør. Når sådan noget sker, så har vi helt fast procedurer vi følger, fortæller hun.

Passagerne blev også alle hjulpet videre efter uheldet, eller fandt selv transport væk fra stedet.

Bussen er dog langt fra det eneste køretøj, der har været i problemer på det nye asfalt, der er lagt igennem landsbyen. Flere beboere i området melder overfor Det Rigtige Faaborg om farlige situationer som følge af det nye og glatte underlag, som der dog også advares imod på skilte i området.

Blandt andet skriver Palle Nørgaard: – “Kørte på strækningen i fredags, og den nye asfalt er uhyggelig glat”, og samme melding kommer fra Niels Christian Aagaard: -Jeg bor i byen, og den ny asfaltering er faktisk uheldig glat. Jeg har ikke forstand på vejbelægning, men der er altså mere glat end vanligt. Så herfra, en opfordring til alle om at fare med lempe på hovedvejen igennem Korinth”, advarer han på vores facebookside, hvor flere andre bakker op om den observation.