Hotel og Restaurant Færgegaarden er lukket.
Mandag traf Karsten Kristensen beslutningen om at lukke Hotel Færgegården, der de sidste 22 år har været det arbejdsmæssige omdrejningspunkt i hans liv. En seddel i indgangsdøren ud mod Strandgade med teksten “Lukket” taler sit tydelige sprog.

Om årsagen til lukningen af det traditionsrige spisested og hotel, siger indehaveren overfor Det Rigtige Faaborg: – Der er flere ting i det, men hovedårsagen til lukningen er corona-pandemien. Jeg slæber stadig nogle coronalån efter mig, som jeg ikke kan se mig ud af. Samtidig er mit helbred ikke til at tage den kamp, det kræver at komme op det økonomiske hul, jeg er havnet i oven på nogle svære år. Jeg er ikke gået konkurs, men om det ender med at staten erklærer mig konkurs, det skal jeg finde ud af, nu skal vi have overblikket over situationen, fortæller en berørt, men lettet Karsten Kristensen.

Han har drevet stedet i makkerskab med sin bror Henrik Kristensen, der sammen med fire-fem ansatte skal ud og lede efter andet arbejde, med mindre der dukker en op, der har lyst til at videreføre stedet.

- Annonce -
Faaborg Bilpleje - Læs mere her
Klipfiskelauget er en af de foreninger, der i mange år har haft til huse på Færgegaarden

– Både restaurant og hotel er lige klar til at drive videre, hvis der kommer en med mod på det. Der er ingen i kulissen lige nu, men man er velkommen til at kontakte mig, såfremt man vil høre mere om vilkårene, fortæller Karsten Kristensen.

Hele tirsdagen er gået med at kontakte gæster, der har bestilt selskaber og arrangementer på Færgegaarden. Alt sammen noget der nu skal aflyses.

– Det er selvfølgelig hårdt at ringe rundt, men folk har været meget forstående, og en del ved jo også, at jeg har været udfordret på helbredet, så selv om mange er chokerede, så forstår de godt, at jeg har taget beslutningen, understreger han.

Lokalerne er lige klar til at tage i brug for en mulig interesseret

Om fremtiden siger Karsten Kristensen.
– Hmmm…, det her fylder jo enormt meget lige nu, men jeg er sikker på, at det er det rigtige at gøre. Jeg har ikke flere kræfter at investere i stedet lige nu, slutter han.

Der har været restauration på hjørnet af Chr. Ix Vej i mere end 165 år.