Nu kan børn og barnlige sjæle se, hvordan teknikken bag en vandmølle ser ud, og selv få lov at dreje på et hjul, der får møllen til at snurre.

Det er et samarbejde mellem Øhavsmuseet og Kami i Faaborg, der er årsag til den nye aktivitet på Kaleko Mølle, som er tilgængelig for interesserede pilfingre alle døgnets timer.

– Som en del af vores ambition om at skabe aktivitet også uden for møllens åbningstider, har vi fået lavet denne fine model, der viser hvordan vandmøllen her på stedet fungerer. Den rigtige vandmølle er præcis ligeså simpel som den model, besøgende fremover kan prøve kræfter med, fortæller Museumsinspektør Mette Broch Jacobsen.

- Annonce -
Faaborg Bilpleje - Læs mere her
Modellen af vandmøllen er lavet i syrefast stål, og kan stå ude året rundt

Den nye vandmølle i ministørrelse er blevet til virkelighed hos Nis Bjerring og kollegaerne på Kami. – Det har været en super spændende opgave for os. Vi har været med fra starten af processen, og to af vores gode folk – Anders og Anders, der er henholdsvis smed og konstruktør, har skabt og bygget modellen, fortæller Nis Bjerring fra Kami.

Det har krævet mange studier af den originale vandmølle, at skabe den nye model

– Jeg ved rigtig meget om vandmøller, men er meget lidt teknisk anlagt, så det har været fantastisk at have en så stærk lokal samarbejdspartner på en opgave, der har været helt anderledes, end det de normalt fremstiller, smiler Mette Broch Jacobsen, der betegner sig selv som lidt af en mølle-nørd. Hun står blandt andet bag en online ordbog med møllebegreber, som du finder her: http://www.molleordbog.dk

Den nye vandmølle-model er produceret i syrefast rustfrit stål og hærdet glas, hvilket betyder, at den er modstandsdygtig overfor vand og vejr, og forventningen er, at den burde kunne overleve os, som Nis Bjerring udtrykker det.

Det er her ved Kaleko Mølle, at du kan prøve den nye aktivitet

Du finder Kaleko Mølle og den nye mølle på Prices Havevej 38 i Faaborg.