Der er Sydfynske Syrendage i den forestående weekend. Tag på tur ud i det smukke Syrenland. Find et hotspot og mærk den intense oplevelse af syrener (og se om syrenerne er sprunget ud). Og læg turen forbi Faaborg, og sæt tænderne i mad med syrener.

– Marie, Marie, Marolle, flyv op til Vorherre og bed om godt vejr.” Sådan lyder det på turistbureauet i Faaborg i disse dage, hvor de er ved at gøre klar til Sydfynske Syrendage, der løber af stablen hvert år den 3. weekend i maj. Og altså i år i den kommende weekend, den 15. og 16. maj.

Det kolde forår driller dog lidt, fortæller turistmanager Mads Rye Sletbjerg:

- Annonce -
Faaborg Bilpleje - Læs mere her

– Syrenerne plejer at springe ud i midten af maj og skaber en helt magisk forvandling af det sydfynske landskab, men i år er det godt nok lidt tvivlsomt, om de når at springe ud alle steder, fortæller han med et smil og fortsætter:

– Jeg vil nu alligevel opfordre fynboerne til at komme forbi i den kommende weekend. Naturen er altid et besøg værd på Sydfyn – og i weekenden byder flere af de lokale forretninger i Faaborg på særlig syren-stemning, ligesom man flere steder kan opleve smagen af syrener.

Skulle syrenerne ikke stå i fuldt flor i weekenden, kan det anbefales også at tage en tur forbi syrenlandet i Pinsen. Når syrenerne blomstrer, blomstrer de i ca. 14 dage.

Det kan du opleve i weekenden
Uanset om syrenerne er sprunget ud eller ej, er der mulighed for at opleve smukke syrendekorationer i De Japanske Haver i Broby, både lørdag og søndag fra kl. 10.00-18.00.

Lørdag i tidsrummet 13.00-16.00 kan man komme forbi Grubbe Mølle og se syrenhegnet og få en snak om syrener.

Syrener til den søde tand

Det Blå Ishus, Hotel Færgegården og Wendorff Bageri har søde sager med smag af syren på menuen, mens Faaborg Snapselaug indbyder folk til at kontakte dem via deres hjemmeside for gode råd og opskrifter på syrensnaps. Og Soze Café og Kafferisteri er klar med en syrenkage, så snart syrenerne blomstrer.

De to blomsterbutikker Westergård Blomster og Tine P Blomster går i lilla i deres vinduer.

Nye hotspot-skilte i landskabet
Som noget nyt i år har turistbureauet sat tre hotspot-skilte op, hvor udsigten til syrener er særlig smuk.

Mads Sletbjerg fortæller om baggrunden:

– For folk, der ikke bor på egnen, kan det være lidt svært måske lige at vide, hvor man får den mest intense syrenoplevelse – vi vil gerne hjælpe dem på vej. Derfor har vi sat skilte op tre steder, som er særligt smukke og ’instagramable’, fortæller han.

De tre hotspot er placeret midt i landsbyen Sandholt Lyndelse, i Faldsled og mellem Ny Stenderup og Haastrup ved Stenlunden 16 – de bliver stående frem til syrenerne har afblomstret. 

Find en præcis anvisning til de tre hotspots på: https://www.visitfaaborg.dk/danmark/fyn/faaborg/sydfynske-syrendage

Ti ture ud i syrenlandet
Siden begyndelsen af 1800-tallet har der været en tradition for at plante syrener som læhegn, i skel og langs veje på Sydfyn, nærmere bestemt området nord for Faaborg. Resultatet er, at når man færdes ad de små snoede veje på Sydfyn, er luften tung af duften fra de blomstrende syrenhegn, der slynger sig ud og ind i landskabet som naturens ornamentik.

Gæster i området kan med fordel finde inspiration til ture ud i Syrenlandet i Visit Faaborgs syren-folder, der indeholder 10 turforslag til enten en vandre-, cykel- eller køretur.

Man hente den flotte folder med 10 turforslag hos de lokale købmænd på Faaborg-egnen:

  • Westergaard Blomster, Østergade i Faaborg
  • Dagli Brugsen V. Åby
  • Spar Horne
  • Spar Håstrup
  • Min Købmand Brobyværk
  • Dagli Brugsen Millinge
  • Brobyværk Kro