Tekst: Christina Bøgebjerg
Foto: Det Rigtige Faaborg

Bedemand Lars Hørkild Askholm dækker området Faaborg, Broby, Ringe, og har siden 2017 haft lokaler i Ringe med bl.a. samtalelokale og udstillingsrum, hvor man kan se udvalget af sten og urner. Rustvognen har han haft i garage i Faaborg, og har selv bopæl i Bjerne. Han har derfor længe været på udkig efter ekstra lokaler i Faaborg.

– Man kan stadig besøge forretningen i Ringe. Jeg ville også bare gerne have et sted her i byen for faaborgenserne, hvor jeg kunne have det hele samlet, og hvor man kan se sten og urner. Det er heller ikke alle, der ønsker at afholde samtalen privat, hvis den pårørende for eksempel boede på plejehjem. Det nye sted skulle derfor også kunne have plads til samtaler. Det tog noget tid, men endelig var de rigtige lokaler i den rigtige størrelser der, fortæller Lars.

Lars Askholms nye domicil på Bygmestervej.

Lars og hans to kollegaer har nu også til huse på Bygmestervej.

– Min kone, Susan, og min anden kollega, Janne Raun, er begge bedemænd, og hjælper mig, bl.a. i weekenderne, og når jeg har ekstra travlt. Vi er dog ikke i forretningen hele dagen. Langt de fleste kunder ringer altid først, så laver vi en aftale om at mødes i forretningen, hvis de ønsker det, – ellers kommer vi meget gerne og oftes ud til familiens eget hjem. Enkelte familier ønsker at alt i forbindelse med højtideligheden klares over telefonen, og det bliver det selvfølgelig hvis man ønsker det.

- Annonce -
Faaborg Bilpleje - Læs mere her
Der er god plads i de nye lokaler i Faaborg industrikvarter.

En tendens der har været stigende de seneste år, er ønsket om at få spredt en afdødes aske på havet.

– Mange har haft et forhold til havet, og derfor er det kun naturligt, at flere vælger den mulighed. Vi tilbyder askespredning fra vores egen båd, og vi har god erfaring med lige præcis den løsning, fortæller Lars Askholm.

Trods corona-situationen er bedemændene naturligvis en af de brancher, der stadig må holde åbent.

– Når vi mødes med kunderne, sørger vi selvfølgelig for at overholde både restriktioner både hvad angår sprit, mundbind og max antal. Men vi holder ikke lukket. Der skal jo afholdes begravelser, afslutter Lars.

Man er således velkomne i forretningerne både i Ringe, på Algade 7, og i Faaborg, på Bygmestervej 5, efter telefonisk aftale.