2020 må siges at have være et helt særligt år, der udfordrede alle dele af samfundet. Også kulturlivet måtte holde for. På Øhavsmuseet er man derfor så meget mere positivt overraskede over, at 2020 endte med at give nye rekorder. Det skyldes en helt vild sommer og lancering af tilbud, der kan opleves på egen hånd trods Covid restriktioner. Det opvejede aflyste events og et forår og et efterår med aflysninger og lukning. Godt 23.000 besøgte museets besøgssteder eller tog med museet ud i naturen. Særligt er det antallet af besøgende i Arresten og i området ved Kaleko Mølle, der fylder godt i statistikken, hedder det i en pressemeddelelse.

Kaleko Mølle trak masser af gæster i 2020

Øhavsmuseet, Det Sydfynske Øhav og Faaborg rammer trend 

Museumsdirektør Peter Thor Andersen uddyber: 
– Ingen tvivl om, at de mange danske gæster, der i 2020 kun kunne holde ferie i Danmark, lagde grunden til en fornuftig sæson. Tiden er også med os på den måde, at Geoparken Det Sydfynske Øhav, de smukke kystbyer, øerne og de oplevelser hele Faaborg byder på, taler ind i en trend om at bruge naturen mere, dyrke det nære og vælge oplevelser, hvor familien kommer ned i gear. Det viser os, at Fyn og Øhavet har potentiale til at blive en endnu større turismedestination, end tidligere, og det giver naturligvis tro på vores område i fremtiden.

- Annonce -
Faaborg Bilpleje - Læs mere her

Innovation og forandringsparathed er vigtig
– En af de helt store succeser har også været den nye audio walk, Under Isen, som har vist sig at være det helt ideelle tilbud i et covid-år. Under Isen er skabt i et nytænkende samarbejde mellem Øhavsmuseet, BaggaardTeatret, Faaborg Museum og SDU med teatret i spidsen. Her er skabt en fantastisk fortælling, som udspiller sig, mens du går – og den oplevelse er, populært sagt, ”covid-egnet”. Siden lanceringen i september har godt 10 personer gået Under Isen dagligt. Den succes er en positiv overraskelse, når man tænker på, hvor mange grå regnvejrsdage, der har været i den periode, fortæller Peter Thor Andersen. 

Det usynlige teater “Under Isen” er blevet en stor succes.

– Det er også en god erkendelse af, at vi som museum, står stærkere, når vi satser på mange forskellige typer af oplevelser. De museer, der har satset hårdt på kun at byde på udstillinger, har haft det hårdere. Vi har haft en bredere palette, hvilket har skabt et mere stabilt fundament. Det er en indsigt, vi tager med os, når vi åbner nyt museum på Faaborg havn til april. Her bliver udstillingsoplevelser løbende krydret med ture i det fri, talks, klubarrangementer og meget mere, slutter en forventningsfuld Peter Thor Andersen