En medarbejder i hjemmeplejegruppe Faaborg C. er testet positiv med COVID-19. Efter rådgivning fra Styrelsen for Patientsikkerhed er en enkelt borger og en anden medarbejder, som medarbejderen har været i nær kontakt med, nu i isolation og afventer test i morgen.

Medarbejderen, som er testet positiv for COVID-19, var senest på arbejde i mandags, men har efterfølgende holdt sig i isolation. Kommunen har modtaget rådgivning fra Styrelsen for Patientsikkerhed, som vurderer, at én borger, som medarbejderen har været hos i mandags, skal testes for COVID-19. Denne borger er orienteret om sagen og skal testes i morgen, fredag.

Styrelsen for Patientsikkerhed vurderer ligeledes, at den smittede medarbejder kun har været i nær kontakt med en enkelt anden kollega. Denne kollega er orienteret om sagen og skal testes i morgen, fredag.

- Annonce -

Grunden til, at testene først skal tages i morgen, er, at der ifølge sundhedsstyrelsens retningslinjer skal gå fire døgn, fra en evt. smitte, til smitten kan spores i en test.