Torsdag formiddag havde Enghaveskolen ladet Dannebrog glide til tops i sommersolen og  samlet skolens elever til indvielse af to nye huse på skolen.

Det er ret præcis et år siden, at skoleleder Lisbeth Larsen tog første spadestik til ombygningen, og nu var det tid til at fejre at de nye rammer på friskolen ved Sundsøen i Faaborg. Der er tale om et nyrenoveret hus til SFO-børnene, de såkaldte Englopper og ombyggede klasselokaler til skolens 4. og 5. klasser.

– Det har været en lang proces, og bygningerne har da også været i brug noget tid, men i dag fejrer vi den officielle indvielse, fortalte skolelederen foran de cirka 200 elever i skolens lille, men dampende hede sal.

- Annonce -
Faaborg Bilpleje - Læs mere her
Skoleleder Lisbeth Larsen roste skolens elever og lærer for deres tålmodighed under byggeriet.

Samtidig takkede hun alle sine kollegaer og eleverne for tålmodigheden under ombygningen. Særligt den gruppe der har brugt SFO’en, har været hårdt ramt. Hele efteråret har de nemlig været henvist til udendørs aktiviter, mens der blev hamret og banket.

– Jeg håber, at alle i dag har glemt hvor træls, det har været, nu står de nye flotte lokaler færdige, fortalte Lisbeth Larsen, inden hun overrakte et flag til et par unge repræsentanter fra de to bygninger.

Herefter stod den på rundvisning i de to bygninger, inden dagens største jubelbrøl indtraf.
Det skete, da låget blev lettet på termokasserne med isvafler til de mange “gæster”.

En kølig forskriskning i skyggen på en varm sommerdag.

I en pause fra uddelingen af den kolde overraskelse, fortalte Lisbeth Larsen, at hun er glad for ombygningen, og at der sandsynligvis er flere på vej i fremtiden.

– Nu har vi fået samlet SFO’en i et større hus, og har gjort undervisningslokalerne til 4. og 5. klasse både større og tidssvarende, det er altså skønt. Det er noget, der har været talt om i mange år, nu er det endelig virkelighed. Nu går vi efter at en tilsvarende bygning, der huser 2. og 3. klasse også får en tur i løbet af de næste par år, konstaterede den glade skoleleder, der fredag kan hilse af med eleverne for sidste gang inden sommerferien.

Se Jørn Ungstrups billeder fra dagen her: