Birthe Aagaard går i vævet på dig med ny behandling

Fysioterapeut Birthe Aagaard har efterhånden taget mange efteruddannelser, der alle giver hende flere perspektiver på patienterne og de symptomer, de kommer til hende med. I marts afsluttede hun sin seneste uddannelse i ’structural integration’.

AF PERNILLE PEDERSEN

Igennem de senere år har Birthe Aagaard uddannet sig til både TCM-akupunktør og MBSR-mindfulness-instruktør. Kurserne giver hende en faglig ballast og flere måder at anskue problemstillinger på. Senest har hun afsluttet en to-årig uddannelse i structural integration, som har fokus på muskelkæder og bindevævsbehandling og er en efteruddannelse for fysioterapeuter.

- Annonce -
Faaborg Bilpleje - Læs mere her

– Der blev gjort nogle nye anatomiske fund, og heraf blev der udviklet nogle nye behandlingsformer. Vi kender alle den seje hinde, der er på fx en mørbrad. Vores muskler er omsluttet af sådan nogle hinder, som er vildt stærke. Og de kan let tage overhånd og give mange forstyrrelser.

I behandlinger med structural integration har Birthe fokus på systembehandling frem for symptombehandling. Et problem med ryggen kan fx være udsprunget af stramt bindevæv et andet sted i kroppen.

– Jeg har allerede gode erfaringer med at bruge denne nye tilgang både til akutte rygpatienter, folk med knæproblemer og folk ned funktionsnedsættelser. Behandlingen løsner op for bindevævet og giver friheden tilbage i kroppen. Der bliver genoprettet en balance i systemet.

Behandlingsmetoden kan anvendes alene, eller i kombination med andre behandlingsformer.

– Mine behandlinger har altid været kendetegnet ved, at jeg kombinerer flere forskellige metoder, men jeg tager altid udgangspunkt i den enkelte. Når jeg har undersøgt patienten, så kigger jeg i min værktøjskasse og finder de bedst egnede værktøjer frem.

Structural integration er dermed det seneste redskab i en stor værktøjskasse. Et af Birthes formål med efteruddannelse er at være opdateret på fagligheden, men også at kunne aflaste sine hænder i behandlingerne. Denne gang må hun dog indse, at behandlingsmetoden kræver meget af hænderne.

– Det er vildt hårdt at arbejde dybt i vævet. Men heldigvis hjælper det mine patienter. Det er aldrig for sent at få rettet op på ubalancer, fx kan man drøje med smerter efter operationer og efterfølgende arvæv. Her kan disse behandlinger virkelig rette op på de strukturforstyrrelser, der kommer af arvæv.

Der er åbent i klinikken hos Fysio Wellness dagligt fra 8.00 – 17.00.