Tekst: Henrik Poulsen
Foto: Jørn Ungstrup

Fire dage du kan være stolte af. Fra den 16. til den 19. august går det løs igen.

Faaborg-området fyldes med sportsfolk og motionister i alle aldre og på alle niveauer.

- Annonce -

Det er i disse sensommerdage at Outdoor Sydfyn atter lokker 2-3.000 mennesker til vores del af Danmark, der er skabt til outdoor aktiviteter i løbesko, på hjul og for sejl.

Eventkoordinator Signe Pardorf Nielsen er på tredje år med til at planlægge og afvikle det store arrangement med hjerte på den grønne plads ved Faaborgs Havnebad.

– I øjeblikket er vi i fuld gang med at få det sidste på plads til årets program, og noget af det, som vi mærker helt tydeligt i øjeblikket, er en kolonorm lokal velvilje og opbakning. Vi behøver ikke længere forklare vores lokale samarbejdspartnere, hvad Outdoor Sydfyn er, folk er blevet bevidste om, at det her faktisk er noget, de godt kan være stolte af. Ud af de 2.500 gæster, vi havde sidste år, var hele 80% bosiddende uden for Faaborg-Midtfyn Kommune, og deltagerne er meget begejstrede over det, de oplever. Det er da herligt for os, der bor her og færdes i området til hverdag, at så mange bekræfter os i vores tro på, at Faaborg-området er noget særligt, fortæller Signe Pardorf.

Selv om Outdoor Sydfyn sidste år oplevede en stigning i deltagerantallet på 35%, så håber arrangørerne, at 2018-udgaven af friluft-arrangementet sætter ny rekord.

– På nuværende tidspunkt har vi flere tilmeldinger end på samme tid sidste år, så det ser godt ud, men der er mange løb og arrangementer rundt om i landet at slås med, og så spiller vejret selvfølgelig også ind på de deltager, der kommer til i sidste øjeblik, men lige præcis vejret kan ikke blive dårligere end sidste år, hvor vores team-run blev afviklet i et af sommerens største regnskyl, husker Signe Pardorf.

De mange deltagere er fordelt på syv forskellige discipliner:

Mountainbikeløb, Teamrun, rulleski, surf, open water svømning, landevejscykling og trailløb.

– Vi synes, at det her er de rigtige aktiviteter. De udnytter vores terræn optimalt og bringer både bakker, skov og vand i spil – alle de facetter, vi gerne vil vise frem. Nu går vi efter at lave endnu mere kvalitet i de enkelte løb, så deltagerne får lyst til at vende tilbage og allerhelst anbefale os til andre, forklarer eventkoordinatoren.

Outdoor Sydfyn 2018 byder også på flere nye tiltag.
Blandt andet et mountainbikeløb i Pipstorn-skoven kun for kvinder. Tidligere har begge køn kørt på samme ruter i Svanninge Bakker, men flere kvinder har ifølge arrangørerne følt sig lidt klemt af mændene, så nu får de deres eget løb, knap så avanceret, men stadig med masser af udfordring. På stævnepladsen bliver der også en lang række aktiviteter for både deltagere og nysgerrige lokale, der vil mærke den særlige stævne-stemning, der hersker ved Havnebadet.

– Der bliver også i år en lang række try-it-aktiviteter for hele familien, hvor nybegyndere kan prøve kræfter med for eksempel: havkajak, roning, orienteringsløb og meget andet, lover Signe Pardorf.

Fakta om deltagerne:

•   12 % er under 30 år

•   43 % er i alderen 30-45 år

•   43 % i alderen 45-60 år

•   35 % er kvinder

•   Cirka 13 % af deltagerne kommer fra Sjælland.

•   Cirka 20 % af deltagerne kommer fra Jylland

•   Cirka 45 % af deltagerne fra ”Øvrige Fyn”

•   Cirka 20 % fra FMK

•   Knap 20 % overnattede i forbindelse med Outdoor Sydfyn