Faaborg Børnebilledskole holder fernisering af årets afgangsudstilling d. 24. februar

Borgmesteren åbner Børnebilledskolens afgangsudstilling

Faaborg Børnebilledskole inviterer både land og by til fernisering af årets afgangsudstilling med åbningstale ved borgmester Hans Stavnager – lørdag den 24. februar kl. 11.00 på Faaborg Bibliotek.

Billedskolen har i år været fyldt op med næsten 100 børn.
Undervisningen giver børnene håndværk og teknikker, men der er også god plads til nysgerrighed og eksperimenter – og små indblik i voksen-kunstens verden.

Anne Gert Juul’s billedskolehold i Svanninge udstiller Sprælle-kongepingviner, sprælle-giraffer, -ræve,
-kaniner og andre sjove dyr, som kan bevæge sig ved et træk i snoren.
Holdet viser også “små scenarier i vinkasse”. Børnenes fantasi har fået frit slag indenfor kassens rammer. Det er der bl.a.  kommet en smoothie cafe, en svømmehal, en drengeleg og et kig til skyerne ud af.

- Annonce -
Faaborg Bilpleje - Læs mere her

I sensommeren var Oliver Streich’s Hillerslev-hold i udendørs for at male. Senere lavede børnene også parafraser af kendte malerier, og har desuden modelleret, tegnet med kul og lavet fuglemalerier.

Keramiker Lajla Holm og børnebilledskolens keramikhold har arbejdet det 3 dimensionale, lerets muligheder for formgivning, og forståelse af proportioner.  Børnene har både lavet fugle, dyr og selvportrætter.
Karsten Auerbach’s yngste hold er blevet inspireret af Henri Matisse’s berømte kæmpestore papirklip. Børnene har selv blandet harmoniske farve-treklange og indfarvet de store stykker papir, som klippene er lavet af. Holdet viser også resultaterne af adskillige timers modeltegning
Karstens ældste billedskolehold har fået inspiration til deres nyeste selvportrætter fra nogle af de store i kunsthistorien: Roy Lichtestein, Frank Auerbach, Georges Seurat, William Kentridge – plus nogle manga-tegnere. Holdet udstiller også akvareller som er malet ude i naturen:

Udstillingen kan ses frem til den 5. marts