Tilbage i 1990 blev Lars Møller ansat i Løvbjerg-butikken i Ølgod. Løvbjerg var en del af Prisa-kæden, der gerne ville åbne butikker på Fyn. I 1992, åbnede Lars en Prisa-butik på Engvej 6 i Faaborg – en adresse han ikke har forladt siden.

I 1994 blev kæden opkøbt af Rema1000, og året efter tog Lars imod en franchise-kontrakt – og livet som købmand var begyndt for den nu 27-årige Lars.

Efter godt og vel tyve år var butikken ved at være nedslidt. Lokalerne og inventaret var utidssvarende, og om vinteren kunne der trænge sne ind i mælkekøleren. Lars gik med tanker om en ny butik og fik sammen med Rema1000 lavet tegningerne til den. Og som held i uheld brændte butikken i 2009. 13 uger efter – den 20. november 2009 stod Lars med en helt ny butik, der med sine 910m2 salgsareal er Fyns største Rema1000.

- Annonce -
Faaborg Bilpleje - Læs mere her

At være købmand er det eneste liv, Lars kender – med alle de glæder og begrænsninger det medfører:

– Det er en livsstil at være købmand, jeg skal være tilgængelig både om natten, og når jeg er på ferie. Jeg elsker købmandslivet og det at have en finger med i alt og være synlig for både mit personale og vores kunder. Min eneste fortrydelse er nok, at jeg ikke har været der nok for familien.

I starten bestod staben af ham selv og fire andre – og havde de travlt, kunne Lars arbejde en nat igennem og være med igen. I ser det anderledes ud og Lars er nu leder for 37 ansatte.

– Jeg er gået fra primært at være købmand til også at skulle være leder, og det kræver virkeligt, at jeg har nogle dygtige folk omkring mig – og det har jeg heldigvis. Og så er jeg blevet bedre til at sige nej til ting.

Butikken er i konstant udvikling, og Lars er især stolt over det store økologiske udvalg samt deres fokus på madspild. Og så er Rema1000 den eneste butik i Faaborg, der åbner allerede kl. 7.00, indskyder han.

I år fylder Lars 50. Det bliver markeret med champagne og kransekage i butikken, hvor alle kunder er velkomne.

Så duk op i Rema1000 den 13. februar fra kl. 14-17