Louis Nielsen i Faaborg har vokseværk. Flere kunder kommer til, og det betyder, at butikken nu ombygges fra mandag d. 8 januar, og står klar med et splinternyt udseende den fredag den 19. januar, lyder det i en pressemeddelelse. 

Butikken får et stort ansigtsløft, så lokalerne bliver lysere og venteområdet bliver indrettet, så det bliver mere plads. Samtidig indrettes butikken med et dedikeret rum til synstest med sundhedstjek, som giver de helt optimale forhold for det vigtige sundhedstjek af øjnene.

- Annonce -

– Kunderne vil opleve en endnu roligere butik, som giver en bedre oplevelse, både i venteområde og til syns- og sundhedstjekket, fortæller John Tornhøj, der er chefoptiker i butikken.

Optikerbutikken indrettes også med den nyeste teknologi i form af en såkaldt synsfeltsscreener.

– Simpelt fortalt kommer grøn stær oftest snigende med en gradvis nedsættelse af det perifære syn, og når man først selv opdager en indsnævring af ens synsfelt, er man som regel allerede så langt i sygdomsforløbet, at der er gjort permanent skade på synet, forklarer John Tornhøj i pressemeddelelsen. 

Det skal den nye maskine således være med til at undgå, idet den via helt ny teknologi kan være med til at afdække og finde grøn stær hos en kunde, og dermed bidrage til behandling endnu tidligere i sygdomsforløbet.

Et sundt syn

At Louis Nielsen som optikerkæde rækker ind i et sundhedsområde som for eksempel med de nye synsfeltsscreener, er ikke noget nyt. I flere år har butikken arbejdet med grundige sundhedstjek af øjnene i forbindelse med den almindelige synstest, og her opdager de løbende kritiske sygdomstegn.

Således har optikerkæden nu over 200 dokumenterede sager, hvor der er registreret enten syns- eller livstruende sygdomme i forbindelse med et sundhedstjek.

En af dem er 37-årige Nick Okholm, der gik en tur til Louis Nielsen for at få taget en synstest. Her opdagede optikeren alvorlige sygdomstegn, og efter blot få timer lå Nick på Aarhus Universitetshospitals operationsbord, hvor et hold speciallæger måtte fjerne en hjernesvulst fra hans hoved.

– Helt så dystert er det heldigvis kun sjældent, men ikke desto mindre illustrerer Nicks historie vigtigheden af at huske de regelmæssige synstests, da synet og øjnene udvikler sig hele livet, siger John Tornhøj, der sammen med René Dahl og resten af butikkens medarbejdere markerer åbningen hele fredagen, slutter de i pressemeddelelsen.