Drømmen startede på havetraktor

Foto: Jørn Ungxtrup

Sidste år blev den dengang 29-årige Anders Engelbreth direktør i Faaborg Bil-center.
Dermed kunne han sætte kryds ud for den stålsatte ambition han har jagtet siden han var ganske ung – at blive direktør i sit eget firma inden han fyldte 30.

Han overtog den velkendte Faaborg-virksomhed efter succesrige Henrik Nielsen der omkom ved en cykelulykke i 2015.
Anders Engelbreth er født og opvokset i Lundeborg, hvor de første drømme om at blive selvstændig startede som 13-årig i sædet på en havetraktor. – Jeg havde aftaler med flere private, en håndfuld sommerhusejere og en campingplads om at slå deres græs. Jeg startede egentlig som 11-årig, men blev en dag hentet af politiet i en villahave og afleveret derhjemme med beskeden om at man skulle være 13 år for at lave den slags arbejde, det synes jeg var møg uretfærdigt, husker han.

Foto: Henrik Poulsen

På Handelsskolen i Svendborg fik entreprenørgenet ny næring da han sammen med en række studerende opfandt og lancerede – Tandpastatube-klemme-holderen.
Den blev sat til salg i Imerco i Svendborg og Rudkøbing, hvor der røg i alt 50 stk. over diskene, ikke rigtig et kvantum der for alvor kunne give værksætterdrømmen luft under vingerne.
De kommende år foregik i et hæsblæsende tempo. Det blev blandt andet til: et ophold i Den Kongelige Livgarde, en merkonomuddannelse, en eksamen fra universitetet i Cambridge, inden et job hos Hyundai satte retningen for karrieren.
– Som 26-årig nærmede jeg mit mål. Efter nogle år i importørleddet hos Hyundai endte jeg som filialchef hos Danmarks største Hyundai-forhandler i København, her fik jeg ansvaret for en årsomsætning på 112 millioner og selv om ansvaret var stort, så manglede jeg stadig det sidste stykke vej til den direktørstol som var målet. Da jeg så læste om den tragiske ulykke Henrik Nielsen havde været ude for kontaktede jeg straks boet, da jeg tidligere havde haft en drøftelse med Henrik Nielsen om en mulig overtagelse, fortæller Anders Engelbreth.

Foto: Henrik Poulsen

– Jeg fik overbevist Niels Holm Jensen fra Opel i Odense om hvor fantastisk en bilforretning der lå i Faaborg og sammen overtog vi Faaborg Bil-Center i februar 2016. Jeg blev ansat som direktør og min drøm fra tiden på havetraktoren var nu blevet virkelighed, konstaterer han tilfreds.
– Det har været fantastisk at komme til Faaborg. Jeg er allerede blevet bekræftet i at folk er super loyale overfor områdets lokale virksomheder og vi mærker at det bliver værdsat at vi er en halvstor arbejdsplads med 25 ansatte og 2-3 lærlinge. Jeg prøver at engagere mig alt det jeg kan i det lokale, er blevet medlem af flere foreninger og drømmer også om at få råd til at købe et sommerhus i området.

- Annonce -
Faaborg Bilpleje - Læs mere her

– Vi har lige fået det første årsregnskab og jeg er hamrende stolt over resultat. Alle ansatte har knoklet en hvis legemsdel ud af bukserne og det har resulteret i et overskud på 815.000 kr. før skat. Det giver mig troen på at Faaborg, Opel og mig er det helt rigtige match. Nu mangler jeg bare at finde en juniorsælger til butikken, så kan jeg komme endnu mere ud og møde faaborgenserne der hvor de er, slutter Anders Engelbreth.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=1v9wNyRYvR4[/embedyt]

(Virksomhedsprofil)