Store navne på vej til Helios

Foto: Claus Jensen

Områdets nye kulturcentrum Helios er kommet flot fra start og interessen tyder på at faaborgenserne gerne vil gå ud, ret ofte endda.

Det kan godt være at enkelte stadig fnyser af indpakningen, når de passerer det kulturelle fyrtårn på Banegårdspladsen, men indholdet kan ingen vidst være utilfredse med.

Her et halvt år efter åbningen af områdets nye film- og kulturhus Helios, har bygningen allerede været ramme for stribevis af store oplevelser og udsolgte sale.

Mads Mikkelsen, Jacob Dinesen, Rugsted & Kreutzfeldt og Anders Koppel er bare nogle af de navne, som den gamle scene i det nye hus har lagt brædder til og som har resulteret i røde lamper.

- Annonce -
Faaborg Bilpleje - Læs mere her

Den store interesse for at indløse billet til de bløde sæder i salen, betyder også at flere foreninger allerede nu, er klar til at løfte sløret for nogle af de arrangementer, som venter forude.

Musik & Kultur Faaborg som tidligere har haft besøg af blandt andre Bent Fabricius Bjerre, Thomas Eje og Anders Lund Madsen byder i efteråret på navne som Sko/Torp, Allan Olsen, Moonjam og stand-up med Carsten Bang. I starten af 2018 gæster de to kvindelige frontfigurer fra 80’ernes hitmaskine Tøsedrengene, Anne Dorthe Michelsen og Maria Bramsen Helios, med det der ligner et kæmpe nostalgi-trip.

Maria Bramsen og Anne Dorthe Michelsen synger deres hits fra Tøsedrengene og Ray Dee Ohh i Helios

VAFF som gjorde et vaskeægte scoop ved at præsentere den danske Springsteen-klon, Jacob Dinesen i Helios, har fået lokket skotske Skerryvore tilbage til Faaborg. VAFF har tidligere haft det keltiske rockorkester på plakaten til Faaborg Festival og det var en oplevelse der ifølge VAFF-formand Jan Valbak kaldte på mere.

VAFF henter Skotske Skerryvore til Helios.

Faaborg Musikforening med Kirsten Styrbæk i spidsen er i skrivende stund i færd med at lægge sidste hånd på efterårets program. Foreningen der er Danmarks ældste, stadig fungerende musikforening, kan netop i denne måned fejre 170 års jubilæum og det skal naturligvis markeres på flere fronter året igennem. Hvad jubilæumsprogrammet gemmer på af store overraskelser, afsløres på foreningens generalforsamling senere på måneden. Kirsten Styrbæk vil dog gerne fortælle at der venter et brag af en koncert med Koppel og Søn trio med Marie Carmen Koppel den 24. oktober.

Koppel og Søn trio med Marie Carmen Koppel gæster Helios den 24. oktober.

22. september – Sko/Torp (Musik & Kultur Faaborg – Billetsalget er startet på mkfaaborg.dk)
7. oktober – Allan Olsen (Musik & Kultur Faaborg – Billetsalget er startet på mkfaaborg.dk)
24. oktober – Koppel og Søn trio med Marie Carmen Koppel (Faaborg Musikforening)
4. november – Carsten Bang (Musik & Kultur Faaborg)
7. november – Skerryvore (VAFF)
24. november – Moonjam (Musik & Kultur Faaborg)
7. december – Julekoncert med Helene Blum og Harald Haugaard med gæster (Faaborg Musikforening)
23. februar 2018 – Anne Dorte Michelsen og Maria Bramsen synger Tøsedrengene og Ray Dee Ohh (Musik & Kultur Faaborg)

Komikeren Carsten Bang kommer forbi Helios på sin Danmarksturne.