Camilla Lilleris og Maria Mygind Holm er to af de mange frivillige “Heartworkers”, der har valgt at rive tre dage ude af kalenderen for bidrage med deres kræfter omkring Faaborg-Midtfyn Kommunes ambassade i campingområdet.

Ambassaden er udgangspunkt for den store charmeoffensiv, som kommunen kaster i retning af de mange gæster, der overnatter i telt på festivalen. Her kan man få luft i sin luftmadras, låne et par pløkker og altså nyde godt af en umådelig god service – blandt andet fra Camilla og Maria.

– Vi har slæbt bagage for gæsterne, vist vej og hjulpet med at slå pløkker i, smiler Maria Mygind, mens hun vifter med en stor gummihammer.

- Annonce -
Faaborg Bilpleje - Læs mere her

Da vi følger med dem ind på campingområdet, går der ikke længe før, der bliver brug for deres hurtigt eskalerende erfaring i opsætning af telte. Sarah og Sofie fra Odense har brug for hjælp, hvis de skal sove under en rejst teltdug på festivalen. – Har vi overhovedet nogle pløkker med, griner den ene halvdel af venindeparret fra den fynske hovedstad, mens hun kæmper med stænger, vind og altså manglen på pløkker.

Sofie fra Odense med det stærkt lugende telt, der lugter af mere end Roskilde Festival

Camilla og Maria spotter en lille pose, der gemmer på pløkkerne, og får straks gang i hammeren, men udfordringerne slutter ikke der. – Pyyyh, hvad er det, der lugter sådan, spørger heartworkeren Camilla, der ikke kan skjule, at hendes næse er blevet ramt af noget fælt. – Vi har lige snakket om det. Teltet lugter af ko, og jeg aner ikke hvorfor, skraldgriner festivalgæsten Sofie, der dog gætter på, at årsagen til den stramme stank, kan skyldes, at teltet sidst så dagens lys på sidste års Roskilde Festival.

Det lykkedes dog i fælleskab at få teltet sikkert rejst, og pigernes bagage og nattesøvn er sikret tørvejr. Camilla og Maria kan fortsætte til næste opgave et bekendtskab rigere.

Maria med hammeren, der er hendes tro følgesvend denne torsdag