- Annonce -

Tirsdag formiddag var fire af dansk films store stjerner samlet i den bløde skovbund ved Holstenshuus.

Mads Mikkelsen, Nikolaj Lie Kaas, Lars Brygmann og Nicolas Bro er en del af stjernecastet til Anders Thomas Jensens kommende film Retfærdighedens Ryttere, og disse dage skydes der bogstavelig talt scener til actionkomedien ved Faaborg. Under vores besøg på filmsettet genlød skoven af den ene sprængladning efter den anden, mens skuespillerene kæmpede med store håndvåben foran kameraerne.

Mads Mikkelsen gemte sig godt under huen mellem optagelserne.

– Bare rolig, tilladelserne er på plads hos politi og beredskab, beroligede FilmFyn direktør Klaus Hansen med et smil på læben. Et smil der hang godt ved denne formiddag og ikke uden grund. Der er nemlig godt gang i “butikken” i øjeblikket, og der er rift om de fynske filmarbejdere til de mange produktioner, FilmFyn trækker til øen. Helt præcist er 22 fynboer med som filmarbejdere på Retfærdighedens Ryttere.

En glad FilmFyn direktør Klaus Hansen ved optagelserne.

Det er lang fra første gang, at Anders Thomas Jensen laver film på Fyn og i Faaborg. Det er nemlig fjerde gang, han er tilbage for at lave endnu en dansk komedieklassiker med Mads Mikkelsen, Nikolaj Lie Kaas og Nicholas Bro i hovedrollerne. Mange læsere vil nok huske, hvordan film som De Grønne Slagtere, Adams Æbler og Mænd Og Høns også har lokale aftryk på det store lærred. Denne gang optages filmen på locations i tre fynske
kommuner: Odense, Assens og Faaborg-Midtfyn.

Mads Mikkelsen skæver mod Lars Brygmann, Nikolaj Lie Kaas og Nicholas Bro, der er trukket i overtøjet i en pause i optagelserne.

Om filmens handling fortæller Zentropa:
Den udstationerede militærmand Markus må tage hjem til sin teenagedatter Mathilde, da hans kone dør i en tragisk togulykke. Det ligner en tilfældighed, indtil matematiknørden Otto dukker op med sine to excentriske kollegaer Lennart og Emmenthaler. Otto var selv passager
på det forulykkede tog og er overbevidst om, nogen må stå bag. Som indicierne hober sig op, står det klart for Markus, at det måske var et nøje orkestreret attentat, som hans kone tilfældigt blev offer for.

Filmens uortodokse helte spilles af et firkløver af landets mest populære danske skuespillere:
Mads Mikkelsen i rollen som Markus, Nikolaj Lie Kaas spiller Otto, Lars Brygmann er Lennart mens Nicolas Bro er Emmenthaler. I rollen som Markus’ datter Mathilde ses Andrea Heick Gadeberg, som har haft et forrygende gennembrudsår med bl.a. en kritikerrost præstation som
Daniel Ryes lillesøster i Ser du månen, Daniel og rollen som en ung Sanne Salomonsen i Sanne The Musical. I øvrige roller ses også Gustav Lindh, kendt fra Dronningen og fynske Roland Møller, senest med titelrollen i Valhalla.

Filmen har premiere den 25. december, og mon ikke vi er en del der håber, at FilmFyn igen får muligheden for at lave en vaskeægte gallapremiere i Helios Teatret med et overflod af stjernedrys.

Det kræver meget udstyr at optage i det fri, og det store arsenal var rullet frem mellem træerne ved Holstenshuus.
Nikolaj Lie Kaas havde de helt store vanter med i skoven.
Den kolde vind pev igennem skoven, og ved hver en mulig lejlighed sprang skuespillerne i vintergarderoben.
Nikolaj Lie Kaas har anlagt sig et vildmandsagtigt look til den nye film.
Hver en bevægelse der optages noteres minutiøst for at sikre den rette kronologi.
Lars Brygmann tjekker optagelserne på en monitor mellem træerne.
Det kræver rigtige mange mennesker at lave en stor spillefilm. Zentropa havde 45 ansatte i gang i skoven denne formiddag.
- Annonce -