- Annonce -

I dag var første lørdag i en række af tre, hvor Det Rigtige Faaborg og Øhavsmuseet inviterer på gratis musikoplevelser i Den Gamle Gård. Vejret viste sig fra sin bedste side, og smilene var brede hos de mange fremmødte.

AF PERNILLE PEDERSEN

FOTO JØRN UNGSTRUP

I gårdhaven bag den gamle gård kunne nysgerrige i dag få en helt særlig oplevelse. I et nyt samarbejde under navnet ‘Musik i museumsgården’ inviterede Det Rigtige Faaborg og Øhavsmuseet nemlig på en gratis koncert med lokalbandet Posten, Piloten og Pianisten, og det i helt særlige og smukke rammer.

Manden bag idéen er bl.a. byens mangeårige radiovært Henrik Poulsen, der også er medejer af mediehuset Det Rigtige Faaborg. 

– Vi ville gerne skabe et musikarrangement i et af byens smukke gårdrum. Vores musikaften på Hotel Faaborg Fjord er gået godt, og vi kunne også tænke os at lave en sommeraktivitet. Vi tog nogle af vores gode musikalske venner med på råd, og fik et koncept på plads. Nu må vi se, om det er noget, vi skal  lave mere af, fortæller Henrik Poulsen.

De helt særlige rammer er gården bag Den Gamle Gård, hvor tepavillionen ved Havnegade og øhavet skaber en flot baggrund for musikscenen.

Anne Høyby, der er kommunikationsansvarlig for Øhavsmuseet, fortæller, at de ikke var længe om at sige ja til aT være en del af arrangementet.

– Det her er jo en fantastisk beliggenhed, og det er en god måde at bruge denne her fine historiske bygning på. Vi kan allerede nu se, at vi rammer et andet publikum, da flere lokale udtrykker, at det er første gang, de er i Den Gamle Gård. Det er skønt at være med til at skabe nyt liv og fællesskab i byen, siger Anne Høyby.

På en lille sceneforhøjning i den skyggefulde del af haven har bandet taget plads, og Henrik Poulsen bød velkommen. Her kunne han afsløre, at foruden trioen Posten, Piloten og Pianisten vil der i løbet af dagen være små musikalske overraskelser for de fremmødte. 

– Posten, Piloten og Pianisten har taget nogle af deres legekammerater med, og der vil være små overraskelser, der dumper ind på scenen i løbet af dagen. Tanken er, at folke skal hygge sig og lade sig underholdning – og lade sig overraske, fortæller arrangøren.

Til åbningsnummeret, der passende var ‘Ud under åben himmel, serverede Det Rigtige Faaborg kølige drikkevarer i salgsvognen foran tepavillionen, bl.a. deres egenproducerede stikkelsbærbobler, samt koldt rosévin, øl og vand.

Arrangementer er det seneste i en lang række, som Det Rigtige Faaborg er medarrangører af. Oplevelsen af at lave små og sjove events sammen med de lokale er vigtigt for Henrik Poulsen.

– Vi har lavet klovneløb, kræmmermarked og meget andet, og det er sjovt at være med til at skabe noget. Vores håb er, at det giver nogle gode, gratis oplevelser til både faaborgensere og turister – folk plejer at være gode til at bakke op. I dag var der musik på Torvet frem til klokken 14, og vores arrangement skulle gerne forlænge dagen for de musikglade, forklarer Henrik Poulsen.

Dagen i dag er velbesøgt, og der rockes med i takterne fra musikanterne. Hvis de kommende lørdage bliver lige så velbesøgte, så kan Faaborg se frem til mere, lover arrangørerne.

– Vi håber, det bliver en succes med de tre lørdage, så kan vi måske gentage det og eventuelt udvide til et større arrangement, afslutter Henrik Poulsen

Arrangementet gentages i museumsgården lørdag den 3. august og lørdag den 10. august, begge dage fra kl. 14 -17. Her vil der også være musikalske overraskelser på programmet. 

- Annonce -