Et enigt folketing har i dag vedtaget at sætte ekstra 5,3 millioner kroner om året af til lavere priser for færgebilletter til passagerer.

Passagerer, der rejser med færge til og fra de danske øer, kan glæde sig over, at prisen for en billet også fremover kan holdes relativt lavt alle steder, sådan fortæller Økonomi- og indenrigsministeriet i en pressemeddelse.

Ordningen gælder blandet andet: Avernakø, Bjørnø, Lyø og Ærø.

- Annonce -

De ekstra penge skal sikre, at en række kommuner – som ellers ville få mindre i tilskud som følge af ændringer i passagerantallet – bliver kompenseret.

Fremover må kommuner med små øer selv bestemme, hvornår de vil bruge tilskuddet inden for en samlet tidsramme på 46 uger. Dermed vil de 18 kommuner med små øer for eksempel kunne sætte priserne ned i skolernes sommerferie. Dette har ikke tidligere været muligt.