I juni måned sætter Louis Nielsen Faaborg fokus på byens øjensundhed, og inviterer alle til gratis synstest med sundhedstjek. For hver synstest donerer butikken 20,- til forskning i øjensygdomme.

Mindst 50% af alle synstab i Danmark kunne undgås, hvis danskerne bl.a. kom lidt oftere og mere jævnligt afsted til øjenundersøgelse hos optiker eller øjenlæge. Derfor opfordrer Louis Nielsen og Dansk Blindesamfund nu alle i Faaborg og omegn til at få tjekket deres syn.

I juni måned tilbyder Louis Nielsen nemlig gratis synstest med sundhedstjek, hvor optikeren udover at undersøge synsevnen også tager et kig på ens generelle øjensundhed.

– Vi ved, at det kan betale sig at passe godt på sin øjensundhed, og derfor har vi valgt, at en almindelig synstest hos Louis Nielsen altid hænger sammen med et sundhedstjek af øjnene. På nuværende tidspunkt har vi på landsplan mere end 200 dokumenterede sager, hvor en kunde har fået afdækket symptomer på øjensygdomme, der potentielt kunne have kostet personen synet, hvis ikke det var blevet opdaget. Derfor er det enormt vigtigt, at man med jævne mellemrum får undersøgt sine øjne, og det vil vi gerne gøre vores til, at folk får. Derfor tilbyder vi gratis synstest i juni måned, fortæller John Tornhøj, der er chefoptiker i Louis Nielsen Faaborg.

Donation per synstest
Det er dog ikke nok med en screening af ens øjensundhed, for gode behandlingsforløb kræver løbende ny forskning i øjensygdomme – og den slags er ikke gratis. Derfor sætter Louis Nielsen og Dansk Blindesamfund nu ekstra fokus på indsamling af midler til den afgørende øjenforskning ved at garantere, at for hver synsprøve, der foretages hos Louis Nielsen i juni måned, går der 20 kr. direkte videre til Øjenfonden, som deler dem ubeskåret ud til nøgleområder i dansk øjenforskning. Pengene uddeles af Dansk Blindesamfund, der står bag den 32 år gamle fond, som sidste år delte midler ud til forskning i bl.a. den mest almindelige øjensygdom i Danmark, AMD (alderspletter på nethinden) samt i genetiske forandringer, der fører til kræft i øjet.

Læs mere om danskernes øjensundhed i 2018-rapporten Status for Øjensundhed i Danmark, der er kaster lys over en række vigtige problemstillinger i danskernes generelle øjensundhed. Rapporten er udarbejdet af Copenhagen Economics for Dansk Blindesamfund og Louis Nielsen og kan hentes her: https://www.louisnielsen.dk/syn-og-helbred/ojensundhed