Send dine briller til Afrika

Chefoptiker John Tornhøj fra Louis Nielsen i Faaborg tager den 7. april turen til Tanzania med Louis Nielsens projekt Giv Syn, som har hjulpet flere end 35.000 tanzanianere med gratis synsprøver og briller.

Han håber på at få brugte briller ind fra borgere i Faaborg og omegn, som han kan tage med sig på turen.

– Hvis bare jeg får dem senest onsdag 4. april, kan jeg stadig nå at få dem med på turen, fortæller chefoptiker John Tornhøj.

- Annonce -
Faaborg Bilpleje - Læs mere her

John Tornhøj skal på ekspedition med et hold af optikere fra Louis Nielsen for at hjælpe med at foretage synsprøver og uddele danskernes brugte briller til tanzanianere, der ellers aldrig ville få muligheden for at få hverken synsprøve eller briller, fordi de ikke har råd.
Få optikere og dyre briller.

Situationen i Tanzania er helt anderledes end i Danmark. I Danmark tager vi synsprøver og briller for givet, men sådan er det ikke i Tanzania. Et par briller koster, hvad der svarer til langt over en månedsløn for de fleste tanzanianere, og samtidig er der meget få optikere til at dække de 25 mio. mennesker, som anslås at have synsproblemer.

– Briller er dyre i Tanzania. De koster, hvad der svarer til 300 kr., og det er mange penge for rigtig mange i Tanzania. Selv for dem der har råd, er vejen lang til en optiker, for der er kun ca. 105 optikere i hele landet, der skal dække de 25 mio. mennesker, som der anslås at have synsproblemer.

Det svarer til, at hver optiker skal håndtere 235.000 mennesker, selv hvis de havde råd til briller, fortæller John Tornhøj.