Der er kommet så meget fart så salget af hjemmelavet is hos Det Blå Ishus på Torvet i Faaborg, at der nu er behov for ekstra køkkenplads til at producere de søde sager.

Jakob Rasmussen har netop lejet 140m2 køkken i Herregårdscenteret med det ene formål at producere is henover sommeren.

– Vi laver i dag alt vores is i køkkenet på Magasingaarden, men det fungerer bare ikke længere, at jeg skal producere isen samme sted, hvor jeg står og forbereder maden til vores gæster i restauranten. Der er for lidt plads, og alt for meget der skal pakkes frem og tilbage hele tiden. I det nye køkken kan jeg lave fire gange så meget is på samme tid, på grund af det udstyr vi har købt hertil, fortæller Jakob Rasmussen, mens han viser rundt i de nye lokaler på bagsiden af Herregårdscenteret.

- Annonce -
Faaborg Bilpleje - Læs mere her

Jakob og Lillibeth Rasmussen overtog i 2021 Magasingaarden. Senere samme år overtog de også Det Blå Ishus, og det er kun gået en vej for issalget siden.

– Det er gået virkelig stærkt i starten af årets sæson, her har vi haft flere dage, hvor vi har solgt ligeså meget som på en god sommerdag, og så kan det være svært at følge med produktionen af is, men nu kan jeg trække vejret igen, smiler han.

Så er der frisklavet lakridsis klar til butikken

Selvom Jakob Rasmussen er udlært kok og holder meget af at stå i et køkken og tilberede den store middag, så er det isen han brænder for.

– Der er så mange muligheder for at prøve nogle ting af, og det skal gå virkelig galt for at det ikke smager godt. Jeg elsker at forvandle gode råvarer til lækker is. Lige nu er jeg for eksempel ved at koge friske rabarber til 60 liter is, der bare smager af det, den skal – nemlig rabarber, fortæller Jakob Rasmussen.