Den 1. juni åbner Slagterens Spisehus på kanten af kanalen ved Faaborg Havn. Slagtermester Kenneth Guldhammer er her en uge før åbningen helt klar til slippe sin store drøm løs, og der er ansat 20 kollegaer, der skal hjælpe ham.

Han har kun to ting tilbage på to-do listen, da vi møder ham i spisehuset fredag formiddag.

– Vi mangler at få vores kortlæser til at spille sammen med kasseapparatet, og så er spiritusbevillingen ikke landet i e-boksen endnu, men jeg har fået lovning på, at det sker mandag eller tirsdag, så jeg er faktisk rimelig rolig lige nu, smiler Guldhammer.

- Annonce -
Faaborg Bilpleje - Læs mere her

Omkring ham sidder tre fra den “faste stab”, som gæsterne kommer til at møde, hvis de sætter sig til bordet i spisehuset. – Jeg har ansat 20 mennesker, der skal få det hele til at spille. Syv af dem er fuldtidsansatte, mens resten er timelønnede. Jeg kan allerede nu mærke, at vi er et godt hold, så på den front er jeg helt rolig, forsikrer slagtermesteren.

Kenneth Guldhammer, Christina Jensen, Christian Glasdam og Karina Sommer fungerer i øjeblikket som både køkkenpersonale smagsdommere, blomsterbindere og bagere

Selvom der kun er ganske kort tid til, at det endelige menukortet går i trykken, så bliver de enkelte retter stadig justeret helt ned i detaljen. – Vi er nok lidt af nogle perfektionister, så vi bliver ved og ved, indtil vi er tilfredse. Lige nu diskuterer for eksempel, om der skal rødløg på den salat, der står der – og vi er ikke helt enige endnu, griner flokken, der netop har overstået endnu en prøvespisning af nogle af de kommende retter.

Rødløg eller ej? Det var den debat, der var i gang, da vi besøgte det kommende spisested

Hvad rummer det menukort så?
– Det vil være forkert, hvis man ikke kan få en god bøf på slagtermesterens spisested, så det bliver der selvfølgelig. Vi får også et stort udvalg af lækre salater og forskellige varianter af burgere. Blandt andet en burger med grill-flæsk, som jeg selv synes er sindsyg lækker, fortæller Kenneth Guldhammer. Vil man indtage frokosten på stedet, så bliver der også mulighed for at bestille en frokoststeak med lækkert tilbehør til en skarp pris, eller et stort stjerneskud, som han forklarer.

Du behøver ikke at have kniv og gaffel i hænderne for at besøge Kenneth og kollegaerne.
– Vi håber, at mange vil komme forbi for en kop god kaffe eller et glas vin. Jeg har købt rosé på magnumflasker og ægte champagne, hvis man vil nyde sommeren på vores terrasse, vi skal bare have folk ind, så her bliver levende, understreger han.

Alle ansatte får et barista-kursus, så der er garanti for god kaffe

Et nøgleord i Guldhammers satsning er sandwich.
Han har tidligere meldt ud, at der skal sælgers 20.000 sandwich om året fra lugerne i spisehuset. Det er en udmelding, han står ved. – Vi har bygget en del af bygningen om til formålet, der kommer til at være to ansatte i sandwichkøkkenet i hele åbningstiden, så vi tror 100% på projektet. Der bliver otte forskellige hjemmelavede sandwich til 60 kr. stykket, og mulighed for at købe sodavand, is, kaffe og ligende, så kan man tage det med til Havnebadet, i sin båd, med på job eller bare hygge på et hjørne af vores terrasse, fortæller han fra lugen ud mod Kanalvej.

Lugen hvor igennem der hvert år skal sælges 20.000 sandwich, for at Guldhammer er tilfreds

Guldhammers satsning i restaurationsbranchen får for alvor vinger lørdag den 1. juni, når der er åbningsfest med grill-gris på terrassen. – Vi laver 100 kuverter, der serveres fra kl. 18, og de første bestilinger er kommet, så vi håber på udsolgt, slutter han.

Efter åbningsfesten er der åbent med et fuldt menukort fra mandag den 3. juni. Her er åbningstiderne fra kl. 11-22.

Christina Jensen tester de blomsterdekorationer, der skal møde de kommende gæster i spisehuset.