Onsdag morgen vågnede indehaver af Bog & Idé Legekæden i Faaborg Mette Juul Knudsen (og resten af Danmark) op til en stor overraskelse. En bogudgivelse fra Danmarks nye konge.

– Jeg anede intet om, at bogen ville komme. I morges så jeg, at vores kæde havde lavet et opslag om bogen på de sociale medier. Da jeg nærlæste det, kunne jeg se, at der stod, at bogen ville være i min butik i dag. Så fik jeg lidt et chok, for jeg havde ikke set eller hørt noget til en ny bog fra Kong Frederik. Da jeg så kort tid efter tjekkede mit ordresystem for at finde bogen, så var der allerede lagt en bestilling fra kæden i et hemmeligt ordrenummer, så trak jeg vejret lidt lettere, smiler hun.

Det varede dog kun, indtil hun sammen med kollegaerne åbnede butikken kl. 10. Så startede telefonerne med at kime, og folk kom forbi butikken for at sikre sig et eksemplar af bogen, der lynhurtigt blev “breaking news” på alle landets nyhedssider. Ingen havde ventet den bog.

- Annonce -
Faaborg Bilpleje - Læs mere her

– For at være helt ærlig, så har jeg aldrig prøvet noget lignende. Jeg har været i Faaborg i 13 år, og har haft en del populære bøger på hylderne, men det her slår alt. Min kollega og jeg har taget imod bestillinger næsten non-stop siden vi åbnede døren, fortæller Mette Knudsen.

Derfor blev der også på under en time udsolgt af den kongeblå ‘Kongeord’, som Kong Frederik 10., udgiver blot tre dage efter, at han tiltrådte som Danmarks nye monark, men der er flere bøger på vej beroliger den lokale boghandler.

– Vi har noteret alle bestillinger, og jeg har lagt en ordre på flere bøger, så jeg forventer at få en ny sending hurtigst muligt. Er man interesseret i bogen, så ring eller kom ind i butikken, så kommer man på vores venteliste, og er sikker på at få bogen, så snart den lander her i butikken.

Mette Juul Knudsen der selv er ivrig læser, kan desværre ikke knytte en anmeldelse på bogen. – Jeg har nået at læse tre sider, siden jeg tog bøgerne op af kassen, og den ser da spændende ud, men hvor læseværdig den er, det kan jeg ikke sige noget om endnu. Det er dog HELT sikkert, at jeg nok skal få den læst hurtigst muligt, slutter hun.

I bogen deler den nye konge med egne ord ud om sine tanker og overvejelser omkring kongegerningen, lyder det.

Om sit forhold til kongerækken, danmarkshistorien, kristendommen og rigsfællesskabet. Om familien, ægteskabet og rejsen gennem livet – fra ung, modstræbende kronprins til moden mand, familiefar og monark.

Jens Andersen, forfatter til Kronprins Frederik-biografien “Under bjælken”, har lagt øre og pen til kongens ord.