2024 bliver et betydningsfuldt og spændende år, når det gælder udviklingen af Faaborg. Kommunalbestyrelsen i Faaborg-Midtfyn Kommune og Realdania har netop udpeget de første bestyrelsesmedlemmer til de to fonde – ejendomsfonden og Fonden Slagteribygningen – der fremover skal stå for udviklingen og driften af Slagteribygningen i Faaborg. Et sted, der bl.a. kommer til at sætte fokus på gastronomi, fællesskaber og kultur.

Borgmester Hans Stavnsager glæder sig i en pressemeddelse over de afgørende skridt, der nu er taget.

– Det bliver virkelig interessant at følge fondenes arbejde, og jeg er glad for, at vi er nået hertil. Transformationen af Slagteribygningen og –grunden er afgørende for byen og områdets fremtid. I december blev det også afsløret, hvordan det fremtidige Øhavsmuseum kommer til at se ud – så Faaborg er virkelig en by i positiv udvikling, fortæller Hans Stavnsager.

- Annonce -
Faaborg Bilpleje - Læs mere her

Gyrithe Saltorp er blandt de udvalgte bestyrelsesmedlemmer, og hun forventes at blive formand i ejendomsfonden, der overtager Slagteribygningen og har ansvaret for den fysiske transformation af bygningen – herunder økonomi og proces. Gyrithe Saltorp har bl.a. været administrerende direktør hos Vilhelm Lauritzen Arkitekter, og før det var hun direktør hos Bygningsstyrelsen.

– At få mulighed for at bidrage til udviklingen af Slagteribygningen er en drømmeopgave for mig. Det bliver en utrolig spændende opgave at skabe et kraftcenter, som skal være fleksibelt, mest muligt bæredygtigt og omfavne både det historiske og fremtidens udvikling af Faaborg og hele Sydfyn, fortæller hun.

Slagteribygningen har allerede været anvendt til mange forskellige aktiviteter

Derudover er kommunaldirektør i Faaborg-Midtfyn Kommune, Helle Vibeke Carstensen blevet udpeget som bestyrelsesmedlem til ejendomsfonden. Og hos Realdania, der har støttet transformationen af Slagteribygningen med 60 mio. kr., har man ligeledes udpeget et bestyrelsesmedlem – programchef Stine Lea Jacobi.

Fonden Slagteribygningen overtager udviklingsopgaven ift. indhold og aktiviteter i bygningen. De har ansvar for at etablere partnerskaber og samarbejder med forskellige relevante aktører og skal frem mod åbningen afholde midlertidige aktiviteter, der bidrager til udviklingen af bygningen. Her er Kim Munk, tidligere direktør for Løgismose Food, blevet udvalgt som bestyrelsesmedlem, og det forventes, at han bliver formand.

Også Kim Munk glæder sig til komme i gang med arbejdet.

Nord Arkitekter har allerede lavet en vision for, hvordan bygningerne og området kan komme til at se ud

– Jeg ser meget frem til at være med til at etablere samt udvikle Slagteribygningen på Faaborg Havn. Vi skal have skabt et oplevelsesøkonomisk kraftcenter, med fokus på iværksætteri, kultur- og foreningsliv – til gavn for både lokale og besøgende, udtaler Kim Munk.Herudover er Pelle Øby Andersen, administrerende direktør hos Food Organisation of Denmark, blevet valgt til Fonden Slagteribygningen.

Vi skal skabe et sted, hvor maden både kan skabe nye, gode oplevelser og fællesskaber. Det skal samtidig være stedet, hvor små virksomheder og håndværkere trives og gror med at gøre endnu mere velsmag til gode forretninger. Sydfyn har allerede meget at byde på, men hvis vi gør det rigtigt, kan vi være med til, at det bliver endnu bedre, fortæller Pelle Øby Andersen.

De to fonde vil komme til at samarbejde tæt igennem udviklingsårene 2024-26 i forhold til at udvikle og skabe en bygning, hvor rammer og aktiviteter spiller bedst muligt sammen og giver mening i den lokale kontekst. I 2024 er den primære opgave for fondene at skabe fundamentet for Slagteribygningens udvikling med fokus på bl.a. partnerskaber, yderligere funding, midlertidige aktiviteter og gennemførelse af arkitektkonkurrencen.