Fra den 1. til den 10. april venter en lang række oplevelser i Faaborg-området, når der igen afvikles “Påskedage i Faaborg”. Der er aktiviteter for hele familien, så få overblikket her, og sæt kryds i kalenderen.

Hvis du vil starte med et skud forårsstemning, så start på Torvet i Faaborg, hvor foreningen Vores Faaborg & Egn igen laver en flot forårshave med blomster, mindre træer og flotte påskeharer i menneskestørrelse. Ud over en snert af forår er der også gode muligheder for at få en god påskeselfie med de flotte figurer, der er opstillet i blomsterlandskabet foran turistkontoret.

Sådan så Torvet ud i påsken sidste år, i år bliver det mindst lige så flot

Byens vægtere bidrager også til oplevelserne, og byder på gratis rundture i byens gader lørdag den 1. april kl. 15 og langfredag den 7. april kl. 20. Begge ture starter ved Klokketårnet, og det er bare at møde op for at deltage.

- Annonce -

Galeriget i Bøjestræde har fernisering på en påskeudstilling den 1. april
Her udstiller GaleRigets faste udstillere:
Els Cools, Maleri
Oliver Streich, tegning og Maleri
Lars Skaaning, fotografi
Trine Anderschou, grafik
Gæsteudstiller: Philip Streich
Efter ferniseringen er der åbent den 6. april kl. 10.00 – 14.00

Udstillingsprojektet ”OrdBilleder/WortBilder”, Faaborgdigte og fotografier af digter Andreas Greve og fotograf Lars Skaaning, er vendt hjem til Faaborg efter at være udstillet i Svendborg Kunstbygningen SAK, i Aabenraa og i Aarhus og indvies nu som frise på Værftsvej 3 i Faaborg søndag den 2. april 2023.

”OrdBilleder/WortBilder” er skabt af de to ovennævnte Faaborg-kunstnere og havde sin premiere september 2022 i det lokale galleri GaleRiget under arbejdstitlen „Faaborgdigte og fotografier“

Nu er de 36 papirprint i A3 printet på ny som 18 vejrfaste aluplancher så, at de kan vises i alt slags vejr i det offentlige rum som en slags outdoor-art og dermed som et kulturbidrag til Faaborg, byens turister og borgere. Og nu meget passende som del af ”Påskedage i Faaborg” på virksomheden “Faaborg Bådbyggeri og Motorværksted Aps” plankeværk.

Andreas Greve og Lars Skaaning er klar med en ny spændende udstilling i påsken

Palmesøndag den 2. april kl. 13.00 er der fernisering på Den Gamle Gaard, når kunstner Sonia Brandes åbner udstilling med egne papirklip gennem tiderne.

Ved ferniseringen vil der være en lille forfriskning, og kunstneren vil også være til stede. Ferniseringen og den efterfølgende udstilling med Sonia Brandes værker, der varer frem til den 10. april, er også en del af ”Påskedage i Faaborg”.

Påskelørdag den 8. april fra kl. 13.00-14.00 kan du i Den Gamle Gaard høre kunstner Sonia Brandes fortælle om sine egne papirklip og papirklip fra andre steder i verden.

Under foredraget demonstrerer Sonia Brandes kunsten at klippe i papir – psaligrafi.

Sonia Brandes udstiller i Den gamle Gaard

Længes du efter en tur i Klokketårnet, og synet ud over byens tage, så er der også påskeåbent i Faaborgs vartegn. De frivillige i Klokketårnets Venner åbner døren til tårnet alle dage fra den 2. til den 9. april mellem kl. 11 og 13

Øhavsmuseet fejrer også foråret med hyggelige æg-tiviteter i påskeferien fra den 3. til den 10. april mellem 10 og 17.

Tag familie og venner under armen, og lav jeres eget unikke påskepynt ved langbordet. Fine træfigurer kan købes for 20 kr., og så er I klar til at slippe fantasien løs med fjer, perler og stof. De små forårsbebudere kan f.eks. pynte i vinduet eller på friske grene i vasen.

Trænger I til en pause fra påskepynten, så har caféen varme og kolde drikke, lidt sødt til ganen og fine souvenirs til både store og små. Udstillingen ”Mærk dig selv” har åbent i hele påskeferien, hvor I kan udforske forfædrenes og jeres eget forhold til naturen.

Du kan også springe på hestevognen i påsken, og få en anderledes tur gennem Faaborg med et par flotte Fredriksborg-heste som drivkraft. Der er afgang fra Torvet i Faaborg mellem kl. 11 – 15 den 3., 4., 5. og 8. april

Er du til ældre køretøjer, så skal du på havnen den 5. april. Her tyvstarter Faaborg Røgericafé deres årlige veterantræf, der hver onsdag aften i løbet af sommeren trækker mange spændende køretøjer på havnen. Denne onsdag er der “samling” på kajkanten fra kl. 18 til 21. Tag også gerne selv et sjovt veterankøretøj med, og nyd synet af de mange gamle køretøjer, som vises frem.

Arkivfoto: Jørn Ungstrup

Langfredag d. 7. april og Påskedag d. 9. april ruller veterantoget ud på skinnerne mellem Faaborg og Korinth. Der er afgang fra stationen i Faaborg begge dage kl. 11 og 14.

I Korinth er kiosken åben, hvor der kan købes is, kaffe med videre, og medbragt mad kan nydes ved bordene i ventesalen i Korinth eller på stationsområdet.

Der kan allerede nu købes billetter på hjemmesiden https://veteranbanen-faaborg.dk/ Resterende billetter sælges i billetsalget på banegården i Faaborg fra 1 time før afgang.

Påskelørdag den 8. april kl. 10 er der kirkegårdsvandring.

Påskelørdag lå Jesus i sin grav, derfor kan du denne formiddag tage på vandring på Faaborg kirkegårde.

Turen starter ved ”Højen” på Gl. Assistens kirkegård.

På turen vil sognepræst Henrik Nedergaard assisteret af menighedsrådsmedlem og
stud. theol. Carsten I. Seindal Eilertzen berette om historiske anekdoter, og turen går omkring udvalgte gravminder. Turen slutter ved Helligåndskirken, hvor der bydes på en forfriskning.