Underskriften er sat og aftalen er indgået. Den 1. juni triller de første biler – i et indtil nu hemmeligholdt mærke – ind i en ny udstilling hos Faaborg Bil-Center på Telemarken. Jeanette og Anders Engelbreth der ejer virksomheden, satser tæt på en million kroner på det nye tiltag for at ruste forretningen til fremtiden.

– Nogen vil måske undre sig over, at vi går ud og laver sådan en investering i en tid, hvor bilsalget mildt sagt ikke bare blæser derudaf her i Danmark. Men vi tror på, at det her kan gøre os stærkere i årene der kommer, fortæller Anders Engelbreth, da han har sluppet kuglepennen efter at have sat underskriften på en aftale med Michael Nielsen fra Suzuki Danmark.

En signatur der betyder, at Faaborg Bil-Center fra 1. juni er officiel Suzuki-forhandler, og kan tilbyde hele Suzuki’s program af privatbiler i butikken i Faaborg. Det nye bilmærke får sin helt egen udstilling på Telemarken 4, i et lokale der ligger ud mod Cirkuspladsen i forlængelse af MX Strik.

- Annonce -

– Vi er allerede i gang med at renovere lokalerne, og når kalenderen siger sommer, så ruller de første biler ind i den nye udstilling, fortæller Engelbreth overfor Det Rigtige Faaborg.

Indtil nu har Opel været ene om pladsen i lokalerne på Telemarken, men Anders Engelbreth har savnet en ny samarbejdspartner, der også kan tilbyde billigere biler i en høj kvalitet til forbrugerne, og det kan Suzuki. Faktisk er den billigste model fra Suzuki pt. 70.000 kr. billigere end billigste Opel, som Anders kan sælge sine kunder.

Anders Engelbreth trykker hånd med Michael Nielsen fra Suzuki Danmark, efter at aftalen om at bilmærket også får plads i Faaborg er indgået.

– Vi har kigget grundigt rundt i markedet efter den her mulighed, og hos Suzuki fandt vi det vi søgte – en kvalitet vi kan stå inde for, og en importør der også viser, at de vil de mindre forhandlere i de mindre byer. Det er jo heller ikke uden grund, at Suzuki i flere år er kåret til landets bedste bilimportør, siger Anders Engelbreth.

Mens at glæden over den nye aftale er stor på værkstedet på Telemarken, så har Opel Danmark ikke reageret med samme positive syn på tiltaget. – Nej, Opel er lidt trætte af situationen. De føler, at vi har snigløbet dem lidt med den her aftale. Vi blev fornyelig kåret til eliteforhandler af Opel på baggrund af vores resultater i 2022, så de frygter nok, at vi ikke vil have samme opmærksomhed på deres mærke i fremtiden, men sådan ser vi det ikke, vi vil tværtimod forsøge at gøre “kagen” endnu større og få flere kunder i huset, hvilket også vil være til Opels fordel, forklarer den lokale bilmand.

Jeanette og Anders vil nu bruge de kommende måneder til at forberede et brag af en åbningsfest i løbet af juni, hvor alle sejl bliver sat til for at give det nye bilmærke en varm velkomst i Faaborg.