Snart kan kommende SOSU-elever tage det første grundforløb af uddannelsen GF1 – Omsorg, sundhed og pædagogik i Faaborg. Det nye udbud er et led i Campus Faaborg-samarbejdet.

Nu er vejen banet for, at Faaborg-Midtfyn Kommune fra august 2024 bliver en uddannelse rigere. Bestyrelsen på Social- og Sundhedsskolen Fyn besluttede ved udgangen af 2022, at man vil arbejde på at oprette en uddannelsessatellit i Faaborg-Midtfyn Kommune med udbud af GF1 – Omsorg, sundhed og pædagogik, den gode nyhed fortæller Faaborg-Midtfyn Kommune tirsdag eftermiddag.

Dermed vil spirende SOSU-assistenter og pædagogiske assistenter fra næste år kunne tage det første grundforløb af deres uddannelse i Faaborg. Uddannelsen bliver tilknyttet Campus Faaborg, og borgmester i Faaborg-Midtfyn Kommune, Hans Stavnsager, glæder sig over udsigten til, at der kommer endnu uddannelse til:

- Annonce -
Faaborg Bilpleje - Læs mere her

– Det er en rigtig glædelig nyhed. Vi vil gerne samle en masse spændende uddannelser i Faaborg samtidig med, at vi tilbyder de unge at være en del af et attraktivt uddannelsesmiljø med en masse fællesskabsdannende aktiviteter. Derfor skal den nye uddannelse selvfølgelig også være en del af Campus Faaborg.

Borgmester Hans Stavnsager er glad for den nye uddannelse i Faaborg

Stærkt og bredt samarbejde
I 2022 blev det første grundforløb 1, der var rettet mod erhvervsuddannelserne inden for byggeri og el, udbudt af Svendborg Erhvervsskole og -Gymnasier på Campus Faaborg, som også består af uddannelsesinstitutioner som Dalum Landbrugsskoles afdeling i Korinth, Faaborg Gymnasium og HF & VUC Fyn i Faaborg. Nu ser det altså ud til, at man også snart kan påbegynde en erhvervsuddannelse inden for sundhed og pædagogik på det lokale campus.

For direktøren for Social- og Sundhedsskolen Fyn, Gunna Funder Hansen, er det ikke tilfældigt, at det er i Faaborg, skolen nu åbner for et nyt udbud:

– Vi åbner ikke nye tilbud i flæng. Det koster kræfter at skabe noget nyt, og vi er meget forsigtige med at værne om det samlede uddannelsesudbud på øen. Vi har en generel udfordring med at få omverdenen til at forstå, hvor gode og seje vores uddannelser er, og derfor skal vi altid være helt sikre på, at vi kan levere robust og kvalitetsfyldt uddannelse.

Øget fokus på uddannelse af ældreplejen

I Faaborg-Midtfyn Kommune vil man gerne være med til at sikre, at der også i fremtiden er nok faglærte hænder til fremtidens velfærd. Derfor blev plejehjemmet Prices Have i Faaborg tilbage i oktober sidste år indviet som Danmarks første Læringshjem.
Titlen som Læringshjem betyder, at der er blevet tilført ekstra uddannelsesmidler til plejehjemmet til blandt andet ekstra vejledere og et simulationsrum. Forventningen med Læringshjemmet er, at de gode uddannelsesrammer skal gøre det mere attraktivt at arbejde ved ældreplejen.

– Det er en vigtig opgave at skabe gode uddannelsesmuligheder for vores unge. Både på vores Læringshjem, men selvfølgelig også på den kommende uddannelse i Faaborg. Vi vil virkelig gerne være med til at uddanne morgendagens velfærdsmedarbejdere, så vi ikke kommer til at mangle dem i fremtiden, forklarer Hans Stavnsager.

Det glæder Gunna Funder Hansen, der i den grad har mærket Faaborg-Midtfyn Kommunes øgede fokus på rekruttering og uddannelse af unge elever til social- og sundhedsområdet:

– Når vi satser på Faaborg, er det fordi Faaborg-Midtfyn Kommune også satser på os. Kommunen lægger kræfter i at sikre, at alle elever har sikkerhed for at få en uddannelsesaftale i lokalområdet, og at der er optimale betingelser for eleverne, når de skal i oplæring på de kommunale arbejdspladser. Det er helt afgørende for, at vi tager dette skridt.