Flere kommunalbestyrelsesmedlemmer har modtaget en mail, som fremstår, som om den er sendt fra borgmester Hans Stavnsager. Kommunen har nu meldt de falske mails til politiet.

– Har du et minut? Jeg vil have, at du skaffer mig noget fra butikken. Jeg kan ikke tale i telefon, jeg har mange møder, så bare skriv tilbage her, fortæl mig det. Tak. Hilsen Hans Stavnsager, borgmester.”

Sådan er ordlyden i en mail, som i løbet af de seneste uger er landet i flere af kommunalbestyrelsesmedlemmernes mailbokse. Umiddelbart ser det ud som om, at mailen er sendt fra borgmester Hans Stavnsager, hvilket dog ikke er tilfældet, fortæller Faaborg-Midtfyn Kommune i en pressemeddelelse.

Der er tale om falske mails, der er sendt fra e-mailadressen hansr.fmk@outlook.dk.

– Det er selvsagt meget ubehageligt, når nogen udgiver sig for at være mig og sender mails i mit navn. Vi tager sådan en sag meget alvorligt og har derfor meldt det til politiet i håb om at få det stoppet. Derudover vil jeg opfordre til, at man er særlig opmærksom, hvis man modtager en mistænkelig mail fra mig, siger borgmester Hans Stavnsager.

En lignende sag har fundet sted i Fredericia, hvor der blev sendt mails, der umiddelbart så ud til at komme fra borgmester Steen Wrist. Heller ikke her var det dog borgmesteren, der var afsenderen. Om der er en sammenhæng mellem de to sager, vides ikke med sikkerhed på nuværende tidspunkt – men de sammenfaldende omstændigheder er oplyst til Fyns Politi.

Faaborg-Midtfyn Kommune har på nuværende tidspunkt ikke kendskab til, at mailen skulle være tilgået borgere eller virksomheder. Men hvis man modtager ovenstående mail, skal den straks slettes.

Da det er en falsk email-adresse, der er blevet oprettet til de falske mails, er der ikke tale om, at det er kommunale systemer, der er blevet hacket.