Den 2.-4. december kan du komme til stort julemarked i Faaborg, når lokale  kunsthåndværkere og erhvervsdrivende indtager det tidligere slagteri på havnen.   

Den første weekend i december er der atter pyntet op til jul i Tulip-bygningen på havnen i Faaborg.  Selv om det kun er andet år – så føles det allerede lidt som en tradition, at lokale kunsthåndværkere  fylder det tidligere slagteri med spændende juleboder og hygge. 

Det var de tre lokale kunstnere Malene Klint Vejlby, Erik Lindberg og Kyed Danielsen, der stod for  julemarkedet i 2021, og nu gør de det igen. Sidste års marked blev nemlig godt modtaget af både  udstillere og gæster. I år vil i alt 34 stande fra hele Fyn deltage – det er 13 flere end sidste år – og de  besøgende kan se frem til boder med alt fra keramik til billedkunst og fødevarer. 

- Annonce -

Malene Klint Vejlby glæder sig over, at de mange lokale kunsthåndværkere allerede sidste år gav  deres opbakning til at gentage succesen, og at nye er kommet til. Faktisk er der venteliste på at være  med til det lidt anderledes julemarked i Faaborg: 

– Tulip-rammen kan bare noget specielt – det er råt og alligevel superhyggeligt. Jeg tror, at både  publikum og de mange små salgsboder netop er faldet for den lidt atypiske atmosfære, stedet har, fortæller hun. 

I både 2021 og 2022 har Tulip-bygningen dannet rammerne om flere midlertidige aktiviteter, skabt  af lokale aktører. I oktober kom så nyheden om, at den filantropiske forening Realdania har doneret  60 millioner kr. til omdannelsen af det tidligere slagteri. Med omdannelsen vil der blive skabt endnu  mere liv i området, og de midlertidige aktiviteter har bevist, at byen er klar til de nye muligheder.  

Åbningstider er fredag den 2. december kl. 15-19, lørdag den 3. december kl. 10-19 og søndag den 4.  december kl. 10-15. Der er gratis entré.  

Besøgende på julemarkedet kan opleve følgende boder:
Annette Engelsen – glas
Lajla Holm – keramik
Dorthe Lysemose – bronze
Jesper Sell – smykker
Tove Eriksen – billedkunst og silketørklæder
Kildegård – kød, skind m.m.
Lise Borgen – smykker, tøj m.m.
Nordfra – fisk
Enjoy Street Food med fish & chips
Dorte Kærn – tekstil, julepynt
Solvejg Kingo – billedkunst
Anne Kirstine Jensen – smykker
Lotte og Leif – bælter, smykker og knive
Lone Volder – keramik
Made4you – strik, tasker m.m.
Klaus Holm – økologisk vin
Waaben Fabrics – tasker, smykker m.m.
Anna Siek og Mikael Larsen – julekort og grafik
Jannik Nyrop – billedkunst
Nanna Nannestad og Jacques – buketter, kranse og juletræer
Jette Eline Ljungberg – tekstil og smykker
Erik Lindberg – billedkunst
Kyed Danielsen – collage
Anne Kyhn – julepynt
Malene Klint Vejlby – billedkunst
Steffen Andersen – træ, julepynt
Hanne Ravn – filt
Erik Nørkjær – keramik
Sanne Crone – keramik
Høkildegård – kød  

Der er også åbent i Tingcentralens pop up-værksted for de mindste, ligesom det er sidste mulighed  for at opleve Jim Lyngvilds kirkekunst i Tulips rå rammer.