Med indsatsen ’NATUR-lig dannelse’ ønsker Faaborg-Midtfyn Kommune sammen med flere samarbejdspartnere at øge den fysiske og mentale sundhed hos de 12-16-årige. Nu har projektet modtaget tæt på ti millioner kroner fra Novo Nordisk Fonden.

I Faaborg-Midtfyn Kommune bor der flere end 3200 børn og unge i alderen 12-16 år, og de følger i grove træk den nationale udvikling med manglende bevægelse og mental mistrivsel. Derfor sætter Faaborg-Midtfyn Kommune og en række samarbejdspartnere nu fokus på problemet med initiativet ’NATUR-lig dannelse’, hedder det i en pressemeddelelse.

NATUR-lig dannelse handler om at bevæges af og i naturen. Det handler om kropslighed, bevægelsesglæde og oplevelser i fællesskab med andre i understøttende miljøer. Med andre ord vil kommunen skabe udendørs fritidstilbud til de 12-16-årige med det formål at øge den fysiske og mentale sundhed hos de unge. I projektet bruges naturen som et frirum fra dagligdagens trængsler, og gennem organiserede aktiviteter er det håbet, at den unge skal blive klogere på både naturen og sig selv.

- Annonce -

Det initiativ har Novo Nordisk Fonden nu valgt at støtte med ikke mindre end 9.773.758 kroner, og det glæder borgmesteren.

– Vi har et stort fokus på børn og unges trivsel i Faaborg-Midtfyn Kommune. Derfor bliver det også prioriteret i både budgetaftalen 2023 og i kommunens udviklingsstrategi. Så det er glædeligt, at Novo Nordisk Fonden også kan se et potentiale i dette projekt, og at de har valgt at støtte det, fortæller Hans Stavnsager.

Også Anne Møllegaard Mortensen, der er formand for Kultur- og lokalsamfundsudvalget, glæder sig over Novo Nordisk Fondens store støtte.

– Udfordringerne med børn og unges fysiske og mentale mistrivsel er noget, vi ser på med stort alvor i Faaborg-Midtfyn Kommune. Derfor håber vi, at NATUR-lig dannelse kan skubbe trivslen i en positiv retning. Og her er fondsmidlerne fra Novo Nordisk Fonden en stor hjælp, forklarer hun.

Projektet er fireårigt og sker i et tæt udviklingssamarbejde med forskellige partnerne, såsom Syddansk Universitet, der er forskningspartner. På SDU vil man følge projektet og undersøge, hvordan børn og unges aktiviteter, oplevelser og samvær i naturen kan styrkes gennem forskellige tiltag. De andre partnere er Outdoor Sydfyn, Ungdomsskolen, Naturskolen Tarup-Davinde, Øhavsmuseet, Faaborg Børnebilledskole, Hjemly Friskole og Geopark Det Sydfynske Øhav.