Der er lagt op jubilæumsfest i Boutique Dorin fredag og lørdag i denne uge.
Den 1. oktober 2022 er det nemlig 20 år siden, at Pia Susé lavede et karriereskift og åbnede butik i Faaborg, og DET skal fejres.

Pia startede som selvstændig bag disken i Linea Sko, der lå i Torvegade 1, og seks år senere flyttede hun til Mellemgade 1, hvor hun i dag tager i mod i Dorin, men det lå ikke i kortene, at hun skulle have sin egen butik i Faaborg.

– Nej, bestemt ikke. I mange år arbejdede jeg som anæstesisygeplejerske på OUH, men begyndte at kigge efter noget andet – uden at vide hvad, for at få noget mere tid til børnene. Både min mand og jeg kørte ud af byen på arbejde, men ungerne blev i Faaborg for at gå i skole. Det gik ikke i længden, så jeg sagde farvel til kollegaerne på sygehuset i Odense, og fik et job som livredder i svømmehallen i Faaborg. Det synes jeg, var smart. Så arbejdede jeg jo lige ved siden af skolen, hvor vores dreng var, smiler Pia Susé.

- Annonce -
Faaborg Bilpleje - Læs mere her

Tankerne om at få sin egen butik, begyndte dog langsomt at vokse hos Pia.
– En veninde fortalte mig om franchise-konceptet Linea Sko, som hun havde succes med i sin egen butik. Både varerne og forretningsmodellen tiltalte mig, og da der stod et ledigt lokale i Torvegade 1, sprang jeg til, fortæller Pia om starten som selvstændig.

Pia Susé har brugt den seneste tid på at gøre butikken klar til jubilæet.

En start, som hun også husker som hård og krævende.
– Puuuha ja. Jeg kan huske, at jeg kæmpede for det. Jeg havde høje krav til mig selv, butikken og varerne. Da firmaet bag Linea Sko, som jeg fik varer fra, gik konkurs, så synes jeg, at det var svært. Jeg valgte at fortsætte butikken, men ville satse meget mere på tøj, og inviterede flere forhandlere af “de gode” mærker på besøg. Nogle ville slet ikke komme, andre rystede bare på hovedet, da de så min lille butik, og så kørte de igen. På den måde fandt jeg ud af, at nye lokaler var første skridt, hvis jeg ville have de mærker på hylderne, jeg drømte om.

De nye rammer kom i hus, ved noget som Pia Susé beskriver nærmest som et overfald på åben gade. – En dag jeg stod og ordnede varer i butikken i Torvegade, så jeg Hans Kristensen fra EDC Mæglerne komme over gaden med kurs mod Faaborgs tidligere apotek, hvor Marcus havde lukket sin butik. Da jeg så, han fumlede med et skilt med “lokale udlejes”, smed jeg, hvad jeg havde i hænderne, og løb over gaden. – Jeg husker det som om, at jeg næsten rev skiltet ud af hænderne på ham, og råbte “Jeg tar’ det!”. Han må have tænkt sit, griner hun.

Lokalet blev hendes, og i dag holder hun stadig til på adressen, hvor drømmene om egen butik for alvor fik vinger. – Min stædighed og vedholdenhed gav pote, og langsomt fik jeg tøj fra de mærker, som jeg gerne ville have. Jeg har skulle knokle for det, men jeg må også sige, at jeg er virkelig tilfreds med butikken i dag, og vel også en smule stolt af, at jeg er lykkedes med det, forklarer hun.

Som noget nyt har herretøjet fået sin helt egen afdeling i butikken

Jubilæet bliver markeret fredag den 30. september og lørdag den 1. oktober i butikken.
Her lokker Pia Susé med 20% rabat på alt i butikken, og hendes leverandører har lavet et begrænset antal goodiebags til de første kunder – på både dame- og herresiden.
Der bliver også rig mulighed for lidt godt til ganen begge dage, lover jubilaren.
– Vi får et telt op ved butikken, og sammen med SuperBrugsen Faaborg og andre lokale samarbejdspartnere, sørger vi for masser af lækkerier til kunderne, så bare kom, vi glæder os, slutter hun.