Forleden kom der et jubelbrøl på designbureauet Torden & Lynild i København og hos Øhavsmuseet Faaborg. Udstillingen ”Mærk Dig Selv, som åbnede i juni 2021, har nemlig vundet en meget prestigefyldt international pris i Portland, USA, ved SEGD’s Global Design Awards. Blandt de tidligere vindere er museer som Victoria & Albert Museum i London og Museum of the City of New York.

SEGD begrunder deres valg således: 

”Denne udstilling pirrer nysgerrighed og fantasi gennem en ægte multisensorisk oplevelse. Der er arbejdet bevidst med tilgængelighed, så hver gæst kan få sin egen, unikke oplevelse” 

- Annonce -
Faaborg Bilpleje - Læs mere her

Det er et projekt, som er en sand fejring af det ærlige og autentiske, og som viser, hvordan man på eksemplarisk vis kan koble brugen af forskellige medier”

Øhavsmuseet

En anderledes udstilling og et stærkt hold

”Mærk Dig Selv ”er en helt særlig udstilling, fordi den integrerer scenografiske elementer, lyd og andre sanseindtryk samt naturpsykologiske tests. Natur, historie og den menneskelige psykologi blandes i en hidtil uset blanding. Alt sammen for at vise gæsten, at vi er forbundet med naturen og altid har været det. Udstillingen skal på den måde inspirere gæsterne til at opleve naturen mere og på nye måder. Enten den skønne natur i Det Sydfynske Øhav og Svanninge Bakker lige uden for museet eller hjemme, hvor gæsten selv bor.

Peter Thor Andersen, direktør for Øhavsmuseet siger:

– Vi er superstolte over, at udstillingen vinder en pris, som også er gået til de allerstørste museer som f.eks. Victoria & Albert Museum i London. Vi vidste godt, at vi gik helt nye veje, da vi lavede udstillingen. Det indebar en stor risiko, så derfor er det her bare en fantastisk anerkendelse. At det her skulderklap så ovenikøbet falder lige før, sommerens mange gæster kommer til Sydfyn, er bare en ekstra fjer i hatten.

Der var glæde hos Peter Thor, da nyheden om den flotte pris tikkede ind

Fakta

  • ”Mærk Dig Selv” er en del af Øhavsmuseet på Faaborg Havn, der åbnede juni 2021 og er støttet af Kulturministeriet, Nordea-fonden og Faaborg-Midtfyn Kommune.  Se mere om udstillingen her https://www.ohavsmuseet.dk/oehavsmuseet-maerk-dig-selv/
  • SEGD står for Society for Experiential Graphic Design, og deres pris gives til udstillingen, fordi den udmærker sig i forhold til de overordnede kriterier, som er design, der: ”…connects people to place by providing direction, storytelling, and compelling experiences in public spaces…”.
  • Øhavsmuseet er et statsanerkendt og selvejende museum i Faaborg med ca. 40.000 gæster i 2021
  • Torden & Lynild er et designbureau og har skabt udstillingsdesign og scenografi til en lang række museer og scenekunstproduktioner for bl.a. Nationalmuseet, Koldinghus og Det Kgl. Teater. Se mere om bureauet her www.tordenoglynild.net