Mange faaborgensere og turister har kigger langt efter en åben dør på Heimdal i Havnegade de sidste to år.
Nu sker der endelig noget. I starten af juli slår Anders Jacques og besætning dørene op til restauranten med den lange historie på Faaborgs havnefront.

– Heimdal kommer til at ligne “sig selv”, jeg ændrer ikke på noget af indretningen, forsikrer den nye forpagter Anders Jacques. – Det er jo alt det her, jeg er faldet for, smiler han, mens pegefingeren tager turen rundt i lokalet, der stadig rummer de velkendte træskilte med lokale skibsnavne, de klassiske træmøbler og den store bar.

Anders Jacques er 49 år, og bor i Odense. Han har i de sidste 20 år været en del af restaurationsbranchen, og har også gjort det som barejer.
Senest har han været en del af Restaurant Grønttorvet i Odense, men nu gælder det Faaborg og Heimdal.

– Min kæreste er veninde med Charlotte Stiller fra Hotel Faaborg, og sidste sommer var vi på besøg i Faaborg, og der må jeg sgu sige, at jeg faldt for byen.
Det liv og den stemning ville jeg gerne være en del af. Da muligheden så bød sig for at åbne Heimdal, så var jeg egentlig ikke i tvivl, fortæller han.

Det er planen, at restauranten åbner i starten af juli, når de sidste mange detaljer er på plads, og der venter et menukort med god dansk mad, lover styrmanden.

- Annonce -
Faaborg Bilpleje - Læs mere her
49-årige Anders Jacques er snart klar til at tage imod på Heimdal

– Vi får et fornuftigt udvalg af smørrebrød, der bliver pil-selv rejer, en rødspætte, østers, wienerschnitzel, en god bøf og en enkelt burger. Alt sammen kan nydes i restauranten eller bestilles som take-away. Vi får plads til 100-125 gæster ude og inde, og får også fire parkeringsbåse overfor Heimdal, hvor vi primært vil servere drikkelse til de mange gæster på havnen. Åbningstiderne bliver fra kl. 12 til 23-24 stykker, det skal vi lige finde ud af, fortæller han.

Maden og det der hældes i glassene, er selvfølgelig vigtig for Anders Jacques, men han ved også, at noget helt andet betyder rigtig meget for successen.
– Jeg været længe i branchen, og jeg ved, at det der betyder mest er omgangen med gæsterne. De skal have en god oplevelse, og være glade for at træde ind hos os. Det kommer til at gennemsyre mine tanker med stedet, understreger han.

Oprindeligt var planen, at han skulle drive Heimdal frem til uge 42 som en test, men allerede nu er Anders Jacques klar til at drømme større.

– Vi kommer til at lægge til side fra de gode sommermåneder til et efterår og en vinter, der ikke bliver lige så hektisk, men nu er målet at committe sig 100% til det her projekt, og være her hele året, måske med andre åbningstider, men jeg tror på det, forklarer han.

De tidligere forpagtere af stedet har oplevet store problemer med naboklager, men det håber Anders Jacques er fortid.
– Jeg skal rundt og banke på hos dem, jeg endnu ikke har talt med, og så inviterer jeg dem på en øl og en snak, så tror jeg, vi finder ud af tingene, slutter han.