Siden 2016 har Anders Engelbreth stået i spidsen for Faaborg Bil-Center på Telemarken. Hovedparten af ejerskabet har dog ligget hos erhvervsmanden Niels Holm Jensen. Det er slut nu. Anders og hans kone Jeanette har købt den fynske bilmastodont ud af Faaborg-virksomheden, og parret ejer nu Faaborg Bil-Center 100%.

– Jeg er stolt over, at kunne fortælle at Faaborg Bil-Center igen er blevet en familievirksomhed. Samtidig stopper jeg som direktør i V. Holm Jensen, og vil nu bruge al min tid i Faaborg, hvor min kone og jeg sammen vil drive det, der forhåbentligt bliver vores livsværk, fortæller Anders Engelbreth.

At virksomheden i Faaborg nu får fuld opmærksomhed fra Anders, er noget nyt i forhold til, hvordan firmaet har været drevet de seneste år. – Siden 2019 og frem til i dag har jeg stået i spidsen for V. Holm Jensen koncernen, og har skulle varetage flere bilforretninger på Fyn, og have fokus på seks forskellige bilmærker. Nu gælder det udelukkende Faaborg. Det ser både jeg og min kone frem til, understreger han.

Årsagen til, at fokus og ejerskab nu bliver rettet mod Faaborg Bil-Center, er flere erfaringer fra det sidste års tid.

– Min hjerte har altid ligget i den forretning, jeg overtog efter Henrik Nielsen. For at være ærlig, så synes jeg, at jeg har svigtet afdelingen lidt de senere år. Vi kan se, at det kræver 100% tilstædeværelse, hvis vi skal lykkes med vores mission, om at være hele områdets lokale bilhus, så nu sætter Jeanette og jeg os i førersædet, og investerer det der skal til, for at fremtidssikre virksomheden, siger han.

Der er også sket en del i Faaborg og i virksomheden, der har gjort det nemmere at træffe beslutningen.

– Da Toyota for nylig lukkede i Faaborg, fik jeg lige en påmindelse om, at ingen ting varer evigt, og da vores trofaste medarbejder Michael Møller næsten samtidig sagde op, måtte jeg lige stoppe op og tænke over, hvorfor jeg ikke havde set det komme. Svaret var ganske enkelt, at jeg ikke havde den nødvendige føling med dagligdagen i Faaborg. Så tog jeg en snak med Jeanette og Niels Holm Jensen, og vi nåede frem til den beslutning, jeg nu fortæller dig om, smiler Anders.

Ud over at Anders fremover vil være til stede i Faaborg på alle arbejdsdage, så betyder købet af Faaborg Bil-Center også, at der skal bruges mere energi på leasning, og muligheden for at hente alle bilmærker hjem til de kunder, der ønsker det. Der kommer også flere brugte biler til salg ved forretningen på Telemarken.

– Vi giver lige servicen et nyk mere opad, og gør det endnu sværere at komme uden om Faaborg Bil-Center, når det handler om bilkøb, salg og reparation, forklarer direktøren.

Anders’ hustru Jeanette har øjnene på økonomien i virksomheden, og glæder sig også til en hverdag sammen med sin medejer og husbond. – Det bliver da rart at se lidt mere til hinanden, og jeg tror også, at familielivet og vores datter kommer til at nyde godt af beslutningen, slutter hun.

Parret har været gift siden 2013, og har sammen datteren Marie på 6 år.
De bor privat i Årslev på en mindre landejendom.
Anders Engelbreth kører selv i en Opel Mokka.