Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil har i samarbejde med ”Sammen om Skolen” sat gang i en proces, der skal sikre en mere praktisk orienteret skole, og i den forbindelse kommer ministeren og en del af de øvrige medlemmer af ”Sammen om Skolen” styregruppe på besøg i Faaborg-Midtfyn Kommune den 9. juni for at høre mere om, hvordan erhvervsrygsækken har været med til at gøre en forskel for området skoleelever.


Erhvervsrygsækken har siden 2018 hjulpet skoleeleverne i Faaborg-Midtfyn Kommune med at forstå, hvordan det, de lærer i matematik- og naturfagslokalet, kan bruges i den virkelige verden – for eksempel i det lokale supermarked eller på maskinfabrikken.

Ved at rykke undervisningen ud på lokale arbejdspladser får eleverne en værdifuld indsigt om mange forskellige virksomheds- og uddannelsestyper, og samtidig bliver samarbejdet mellem folkeskolerne og erhvervslivet forbedret.

- Annonce -
Faaborg Bilpleje - Læs mere her

Resultaterne har været så gode, at erhvervsrygsækken sidste år sikrede Faaborg-Midtfyn Kommune Falkeprisen, der uddeles til en kommune, der har gjort en særlig indsats for at øge søgningen til erhvervsuddannelserne, og nu er erhvervsrygsækken blevet udvalgt som et af de fem projekter, som ”Sammen om Skolen” ønsker at se nærmere på.

Det var Børne- og Undervisningsminister, Pernille Rosenkrantz-Theil, der i foråret 2021, lancerede ”sammen om Skolen” som en slags opfølgning på reformen i 2013. Målet er, at regeringen, Danmarks Lærerforening, Skolelederforeningen, KL, Danske Skoleelever, Skole og Forældre, BUPL og Børne- og Kulturchefforeningen i fællesskab skal finde løsninger, der kan udvikle skolen – og her er erhvervsrygsækken blevet udvalgt som et af de fem kommunale projekter, der skal skabe inspiration til, hvordan undervisningen kan gøres mere praktisk. 

Ministeren og de øvrige deltagere fra ”Sammen om Skolen” bliver præsenteret for erhvervsrygsækken ved et møde på en lokal virksomhed torsdag den 9. juni klokken 12.30 –14.30.

Selve omdrejningspunktet i arbejdet med erhvervsrygsækken er uden tvivl skoleklassernes besøg ved de lokale virksomheder – og skulle I ønske at tage del i sådan et virksomhedsbesøg, er der planlagt fire, hvor det er muligt at deltage.

Datoerne for de fire virksomhedsbesøg er som følger:

  • Torsdag den 19. maj – 8. og 9. klasse naturfag – besøg ved Eldan Recycling i Faaborg
  • Fredag den 20. maj – 8. og 9. klasse naturfag – besøg ved Eldan Recycling i Faaborg
  • Torsdag den 2. juni – 6 klasse matematik – besøg ved SuperBrugsen i Faaborg
  • Fredag den 3. juni 8. og 9. klasse naturfag  – besøg ved Marius Pedersen i Ferritslev