Faaborg Frimærkeklub arrangerer bytte- og frimærkemarked den 10. april 2022 for samlere fra det meste af Danmark.

Byttedagen, der i øvrigt gæstes af mange andre samlere end frimærkesamlere, finder sted i Øhavsskolen afd. Uglens idrætshal, Toftegårdsvej 7. Bytte- og frimærkemarkedet er åbent fra 10:00 til 15:00 og der er gratis adgang for alle børn under 15 år. Øvrige gæster må betale 20 kr. for at få adgang til de mere end 60 bytteborde, som alle har været reserveret af ivrige samlere i meget lang tid. Blandt andet kan det nævnes, at en samler fra Nordjylland igen i år medbringer over 75.000 gamle postkort, ligesom en anden samler har flere hundrede forskellige Pokemon kort med.

Et medlem af Faaborg Frimærkeklub har ladet sig overtale til igen at vise en del af sin store samling af gamle postkort med motiver fra Faaborg by og nærmeste omegn.

– Postkortet som vi kender det i dag dukkede op i Danmark i 1890’erne, og der findes et utal af motiver på kortene, udgivet til enhver anledning og interesse, fortæller postkortsamleren Morten K. Mortensen og fortsætter: – På de ældste postkort måtte der kun skrives adressen på den ene side. Ofte fyldte motivet ikke hele kortets billedside, hvilket gav plads til en kort tekst og hilsen på billedsiden. Postkortene blev hurtigt populære og efter nogle få år blev de internationale regler ændret, så halvdelen af adressesiden måtte anvendes til tekst

Der bliver tusindvis af postkort at gå ombord i til årets byttemarked

Medlemmer af Faaborg Frimærkeklub har doneret overskydende frimærker fra deres samlinger til gratis uddeling blandt frimærkemarkedets gæster. Ved bytte- og markedsdagens åbning ligger der 10 kilo frimærker på et bord. Her kan interesserede gæster få udleveret en pose, som kvit og frit må fyldes helt op med frimærker fra bordet.

- Annonce -
Faaborg Bilpleje - Læs mere her
Fyld en pose med gratis frimærker

På byttedagen gælder entrebilletten desuden som lodseddel, idet der fire gange i løbet af dagen trækkes lod om en god flaske rødvin. Udover selve byttedagen bliver der også mulighed for publikum for at gøre fordelagtige indkøb til deres egne frimærke- og møntsamlinger derhjemme, idet udstillingen får besøg af tre forskellige frimærkehandlere og en mønthandler, der alle medbringer deres store og righoldige lager.

– Vi glæder os igen til at vise de besøgende ved bytte- og markedsdagen at der i Danmark er mange forskellige ting at samle på. Der er i de senere år blandt andet byttet mønter, postkort, kuglepenne, nøgleringe, oplukkere, vognpoletter, receptkuverter og servietter, fortæller formanden for Faaborg Frimærkeklub, Lars Runebøll, og tilføjer at mange medlemmer af Faaborg Frimærkeklub bruger den årlige byttedag til at bytte overskydende materiale med de mange gæster, der hvert år kommer til Faaborg.

Ved byttedagen vil det være muligt at stille både tørst og sult idet der ved arrangementet sælges både mad og drikkevarer til yderst rimelige priser.