Da Palle Petersen den 3. november sidste år gik bort, mistede Faaborg et af sine mest glødende foreningsmennesker. Palle Petersen havde hele livet et enormt engagement som frivillig i en lang række af områdets foreninger.

Den kærlighed til foreningslivet kommer nu til udtryk i store pengegaver til en stribe foreninger, det afslører det testamente som Palle Petersen efterlod sig, skriver Forum Faaborg i en pressemeddelelse.

Udover at tilgodese familien blev også ni foreninger betænkt i Palle P.s testamente.
Otte af foreningerne modtager tilsammen legater på omkring 1,5 millioner, og Forum Faaborg er blevet indsat som arving. Som arving vil Forum Faaborg modtage det, der er tilbage efter den øvrige del af arven er udbetalt.

Udover arven til Forum Faaborg er følgende foreninger modtagere af legater fra Palle P. 
Klubhuset, Stadionvej 4 – FB&IFs foreninger for bordtennis, badminton, håndbold, fodbold, senioridræt.
Foreningen til bevarelse af fiskefartøjet Marna og Havnestuen.

– Det er for tidligt at sige noget om, hvor meget arven vil udgøre for os, udtaler formanden for Forum Faaborg, Mads Holdgaard. Først skal familie og alle legaterne have deres, dernæst skal  det samlede bo gøres op, men det ender formentligt også med et millionbeløb til Forum Faaborg.

Kæmpe overraskelse
Mads Holdgaard afslører, at det kom som en kæmpe overraskelse for bestyrelsen i Forum Faaborg, da de modtog besked om, at de var blevet indsat som arving til Palle Petersen.

– Da vi havde sundet os lidt gav det hele alligevel mening. Palle Petersen var om nogen Faaborgs og foreningslivets mand, og han fastholdt sit engagement og arbejde i foreningslivet til det sidste, siger Mads Holdgaard.
Mads Holdgaard fortæller, at man i Forum Faaborg er meget opmærksom på de forpligtelser arven giver, og man vil gå både ydmygt og bevidst til opgaven med omsætte arven til tiltag i Forum Faaborg. 

– At kalde Forum Faaborg for Palle P’s andet hjem er nok at tage munden for fuld, siger Mads Holdgaard, men han har gennem årene været med til at sætte sit tydelige præg på rigtig mange  aktiviteter i Forum Faaborg. Aktiviteter han på den ene eller anden måde havde en finger med i spillet på, lige fra Sjov Lørdag til de mange aktiviteter foreningerne under FB&IF har stået for hos os.

Mindet på årsmødet
Kort efter sin død blev Palle P. mindet i forbindelse med Forum Faaborgs årsmøde. I talen til årsmødet hed det blandt andet: ‘Palle P. ville helt sikkert have været her i dag – Palle P. er her helt sikkert i dag – Palle P. vil være her længe endnu’. Ordene blev på alle måder bekræftet gennem arven, som Forum Faaborg først senereerfarede var blevet dem til dels.

- Annonce -
Faaborg Bilpleje - Læs mere her