Er smilene i Håstrup i øjeblikket, er der ikke noget at sige til det. Bakkelandsbyen har nemlig fået en stor julegave.

Håstrup Friskole, Børnehave og Vuggestue har således modtaget 973.000 kr. fra Nordea-fonden til at omdanne den grå skolegård til et fælles grønt mødested, der vil bidrage til at skabe mere liv, aktivitet og fællesskab i lokalområdet, hedder det i en pressemeddelse. 

Med knap 1 million kr. i støtte fra Nordea-fondens “Her bor vi-pulje” kan bestyrelsen på Håstrup friskole, børnehave og vuggestue nu igangsætte omdannelsen af skolegården. Ideen har været på tegnebrættet siden foråret, hvor initiativtager Kristine Amstrup og Maja Caspersen, begynde at drømme stort på både skolegårdens og hele byens vegne. 

Bestyrelsesformand Stine Marie Kjærgaard, glæder sig især over at:
– Skolegården bliver et grønt tiltalende område, der indbyder til ophold og aktivitet for børn, unge og ældre i hverdagen. Skolegården som grønt mødested, vil også være med til at forbinde naturen uden om og i, Håstrup by,  fortæller Stine Marie Kjærgaard

Med projektet håber Håstrup friskole, Børnehave og Vuggestue på, ikke bare at give skolebørnene et naturinspirerende og sanseligt uderum på skoledagene, men også at kunne skabe en sammenhæng mellem områdets andre natur og kulturperler, via det eksisterende stisystem. Som et grønt og sanseligt bælte gennem Håstrup, der vil bidrage til lokalt fællesskab og udeliv. 


58 mio. kr. til lokale fællesskaber

Håstrup Friskole, Børnehave og Vuggestue har modtaget 973.000 kroner i støtte fra Nordea-fondens Her bor vi-pulje på 58 mio. kr., der uddeles til projekter, som styrker lokale fællesskaber og sammenhængskraften i mindre byer.

– Vi er utrolig glade for at se, at efterspørgslen på at styrke liv i det lokale er så stor – og med dette økonomiske rygstød får de mange lokale ildsjæle i Håstrup ekstra mulighed for at sætte deres virketrang i spil til gavn for fællesskabet, siger Christine Paludan-Müller, uddelingschef i Nordea-fonden, som støtter gode liv.