Fra august 2022 kan de unge på Faaborg-egnen tage grundforløbet af deres byggetekniske erhvervsuddannelse lokalt i Faaborg. En drøm og en stor succes for Campus Faaborg, siger direktør og borgmester.

Efter mange år med kun én lokal erhvervsuddannelse får de unge på Faaborg-egnen fra næste skoleår en ny ungdomsuddannelse tæt på.

Det er en realitet efter at Svendborg Erhvervsskole og Gymnasier, der er en del af samarbejdet Campus Faaborg, har fået Børne- og Undervisningsministeriets godkendelse til at flytte det første grundforløb inden for linjen teknologi, byggeri og transport til Faaborg. Samtidig giver ministeriet et tilskud på 1.2 mio. kr. til etablering af grundforløbet.

Direktør på Svendborg Erhvervsskole og Gymnasier (SESG), Allan Kruse, er begejstret.

– Det her er en uddannelsesdrøm, som nu går i opfyldelse, og på SESG er vi stolte af at kunne tage ansvar for ungdomsuddannelserne på Sydfyn. Vi kommer til at bygge et rigtigt værksted midt på campus, så kvaliteten bliver høj, og grundforløbet, gymnasiet og de øvrige uddannelser kan ikke komme tættere på hinanden end dette, siger Allan Kruse og henviser til, at uddannelsen fysisk bliver lokaliseret på Faaborg Gymnasium.

Her er rektor Jesper Hasager Jensen også en glad mand:

– Vi glæder os meget til at starte en ny uddannelse på Campus Faaborg til gavn for områdets unge og det lokale erhvervsliv. Vi er sikre på, at det vil gavne ungemiljøet på campus og skabe endnu mere liv, samtidig med at flere lokale unge vil starte på en uddannelse, siger han.

Jesper Hasager glæder sig til endnu mere liv på Faaborg Gymnasium”Faaborg er en uddannelsesby”
Også i Faaborg-Midtfyn Kommune er der stor glæde over udsigten til igen at få en erhvervsuddannelse til Faaborg.

– Det her er fantastiske nyheder for Faaborg-egnen. Flere unge får kortere til deres uddannelse, og det sætter en streg under, at Faaborg er og skal være en uddannelsesby. Det her er også en stor succes for Campus Faaborg-samarbejdet, og det viser, at når vi arbejder sammen og sætter fælles mål, så når vi dem også. Og jeg er sikker på, at dette kun er første skridt på vejen til at få flere ungdomsuddannelser til Faaborg, siger borgmester Hans Stavnsager.

Fantastiske nyheder for Faaborg, lyder det fra Stavnsager.