På torsdagens menighedsråd var Jim Lyngvild atter på dagsordnen.

Formand for rådet Thomas Ingemansen havde således sat et punkt på dagsordnen, der betød at medlemmer skulle diskutere hvorvidt Jim Lyngvild skulle inviteres med i processen om mere permanent kirkekunst i Faaborg Kirke.

Det fik bølgerne til at gå højt på mødet, og medlem Lars Dibbern kaldte blandt andet Thomas Ingemansen for en diktator.

Nu får mødet også et efterspil. Det nye medlem i rådet Bjarne Herhold har nemlig fået nok efter mødet, og trækker sig fra menighedsrådet med omgående virkning.

- Annonce -
Faaborg Bilpleje - Læs mere her

– Jeg meldte fra til menighedsrådsmødet torsdag.
En ting er, at formanden har sagt til avisen,  hvad vi skal drøfte under punkt 4: fremtidig udsmykning af kirken med blandt andet Lyngvilds fotostater. Dette kunne vente, til vi havde drøftet det på mødet. Det er ikke nødvendigt at inddrage avisen, før man ved, hvad der bliver besluttet.

At der så 30 min. før mødet kommer på mail en besked fra to rådsmedlemmer om, at de har inviteret Lyngvild med til mødet, det duer ikke. Det skulle have været med på dagsorden. Man kan overvære møderne, men har ikke taletid. Det kan man ikke, og det var lige toppen af snurretoppen, som Bjarne Herhold udtrykker det.

Herhold understreger dog, at det ikke er Jim Lyngvild, der er årsagen til, at han nu er fortid i rådet.

– Jeg har hele tiden ment, at kirken har så et unikt og rustikt rum, som ikke skal fungere med udstillinger uanset, hvem kunstneren er.


Det skal hvile i sig selv. At det lige var Jim Lyngvild der blev inviteret er ikke grunden til at jeg melder fra. Jeg går ikke i vrede. Jeg har været glad for at møde de andre, så jeg ønsker dem lykke med deres arbejde fremover, slutter Herhold.

I en kommentar til sagen siger Thomas Ingemansen til Det Rigtige Faaborg:

– Vi modtog den anden dag efter vort rådsmøde en besked fra Bjarne om, at han ville udtræde af rådet. Jeg har efterfølgende snakket med Bjarne og sagt at vi vil behandle hans udtræden på næste rådsmøde. Jeg har stor respekt for hans beslutning, og takker Bjarne for det gode samarbejde i den tid vi har været i menighedsråd sammen. Det har kun været positivt.