Den 1. november åbner en ny butik på Torvet i Faaborg.

Det er parret Stine Worre og Tobias Stanek, der slår dørene op til butikken “Worres”. En dametøjsforretning hvor kunderne kan sælge deres brugte tøj.

– Konceptet er kendt i hele verden, og er ganske enkelt. Man lejer en reol i en periode, og her kan man så sælge ud af sin egen garderobe, sine sko, tasker og accessories, fortæller Stine Worre.

- Annonce -
Faaborg Bilpleje - Læs mere her

Hun er ligesom sin kæreste selvstændig iværksætter. Stine Worre står bag Worres Outdoor mens Tobias Stanek driver konsulenthuset Prosee, og det bliver der ikke ændret ved trods den nye butik i Faaborgs midtby.

– Vi holder fast i hver vores virksomhed, men vi har savnet et fælles projekt, og henover sommeren har vi udviklet ideén og konceptet for “Worres”, og nu er vi klar til at springe ud i det, fortæller Tobias Stanek.

Butikken kommer til at ligge i de lokaler der for år tilbage husede Intersport Faaborg, og som i de forgangne somre har fungeret som outlet for samme sportsbutik.

Nu skal den kommende tid bruges på at gøre lokalerne klar til “Worres”, fortæller parret.

– Konceptet fungerer sådan, at man lejer en reol med 30 bøjler og to hylder i en periode, så sætter man sit pæne brugte tøj til salg. Vi passer butikken, og sætter pengene direkte ind på folks konto, når de sælger noget af deres tøj, forklarer Stine Worre.

Stine kalder ideén bag butikken for en win-win-win situation.
– Det skal forståes sådan, at sælgeren får solgt sit brugte tøj, køberen får en god billig vare, OG vi får sparet miljøet for produktionen af nyt tøj.
Farvning af tøj er faktisk en af de helt store forureningskilder i verden, fortæller Stine.

Der bliver ikke kun plads til dyre mærkevarer på bøjlerne.
– Nej, overhovedet ikke. Lækkert tøj fra H&M og Zara er også meget velkomment. Der er selvfølgelig nogle enkelte krav til det tøj, man sætter til salg. Det skal være pænt, nyvasket og strøget, så hylderne ikke bliver fyldt med hullet, slidt tøj i dårlig stand, siger Stine.

– En reol kan lejes fra to til 12 uger. Jo flere uger man lejer, jo billigere bliver det. Prisen for fire uger er 595 kr., og så skal man betale 20% i kommission. I lejeperioden er man velkommen til at fylde op på bøjler og hylder, hvis man sælger af sine varer, og personalet sørger for at lægge sammen og rette til, så ens varer hele tiden tager sig godt ud, siger Stine.

I starten bliver det parret selv, du kan møde bag disken, men håbet er, at der kan ansættes en til at passe butikken, der kommer til at holde åbent alle syv dage om uge.

– Vi tror på, at det er det rigtige at holde åbent alle ugens dage, så vi er her også om søndagen, smiler Tobias.

Åbningstiderne for “Worres” bliver:
Alle hverdage: 10-17.30
Lørdage: 10-15
Søndag: 10-12

Allerede nu kan du booke en reol på www.worresfashion.dk, ligesom du kan finde butikken på de sociale medier.