- Annonce -

Tekst: Pernille Pedersen
Foto: Henrik Poulsen

Kan man kombinere hotelværelsets luksus med sommerhusets privatliv og campinglivets hygge og fællesskab? Netop den kombination er tanken bag de mange tiltag, som de nytiltrådte indehavere har sat i værk på Falsled Strand Camping. Pladsen skal løftes op i det nye årtusind, nye segmenter skal lokkes på camping, og fordomme skal brydes.

Bålpladser, afskærmede læsezoner, udekøkkener, sovehytter, familiehytter, yoga i vandkanten, aktivitet på havet.

- Annonce -

Forandringerne er til at få øje på, når man træder ind på campingpladsen i Falsled. Og flere er på vej. For de nyslåede campingpladsindehavere, Christian og Leonarda Hage, har endnu flere planer om at skabe en campingplads, der har det bedste med fra alle ferieformer og samtidigt hylder udelivet og fællesskabet.

Christian og Leonarda er flyttet fra hovedstaden og kommet tæt på alt det, de selv elsker: natur, vand og tid til nærvær som familie.

På jagt efter familieprojekt
For seks år siden rykkede Christian og Leonarda ud af København til Vedbæk. De ville have luft, natur og en have. Det gav ikke længere mening for dem at sidde i en lejlighed i byen.

– Vi var også begyndt at tænke børnetanker. Vi ville ud i naturen, men vi ville ikke kede os, så vi ledte efter et fællesprojekt som familie. Måske en Bed and Breakfast, måske en vingård. Vi overvejede også at tage til udlandet, men det gav ikke mening for os, fortæller Christian.

Parret gik på jagt efter de perfekte rammer til deres endnu uvisse projekt, og i 2018 fandt de en helårsgrund i Falsled, som viste sig at være en campingplads.

– Vi kiggede ikke efter en campingplads, men da vi så stedet og området, kom vi på andre tanker, fortæller Leonarda.

På det tidspunkt blev campingpladsen drevet af en flok frivillige fastliggere, der havde indgået en to-årig forpagteraftale med den tidligere ejer.

– Det passede os fint, for så havde vi to år, inden vi skulle overtage. Vi havde ejendommen ved vejen til rådighed fra starten af, og vi tog ofte herover i weekender og ferien og var her mere og mere i løbet af de to år. På den måde blev det en glidende transfer, hvor vi kunne fornemme området og pladsen og finde ud af, hvilken retning vi skulle i, fortæller Leonarda.

Retningen blev outdoor og natur, hvilket allerede her i åbningssæsonen ikke lader sig skjule.

Kom ud af hytterne og ind i fællesskabet
Eller faktisk må du helt selv vælge, om du vil tilbringe ferien i din hytte eller ude ved bålstedet med de øvrige campister. Eller du kan vælge noget, der ligger lige midt imellem. For på terrasserne foran hytterne er der opsat udekøkkener og siddepladser, så man på den måde kan være ude og en del af fællesskabet, samtidigt med at man kan være sig selv.

– Vi har forsøgt at tage alle de gode ting fra både hotelværelset, sommerhuset og campinglivet. Her får man den luksus det er at have sit eget hus, samtidigt med at man har mulighed for at være med i det sociale og opleve den særlige stemning, der er på en campingplads. Vi vil gerne gøre det lidt rustikt, men i komfortable rammer, forklarer Leonarda.

Der skal mere natur ind på pladsen, og planen er at lade græsset vokse højt, fylde det med vilde blomster og lave nogle stier mellem hytterne, hvor græsset klippes. Tanken bag tiltagene er at få brudt med de fordomme, der kan være om ‘campingsegmentet’, og samtidigt åbne op for et helt nyt segment. Invitere folk ind, der aldrig ellers ville have overvejet en ferie på en campingplads.

Varm velkomst
Denne påske fungerede som en pilottest af pladsen. Samtlige af de færdigrenoverede hytter var udlejet, og Christian og Leonarda har fået særdeles god feedback fra gæsterne. Faktisk bookede halvdelen af hyttegæsterne et nyt besøg, og på den baggrund erklærer parret åbningen i påsken for en succes.

Fastliggerne, der de seneste to år har haft værtsrollen, ser de nye ejere lidt an, forklarer de muntert. Men generelt er de meget åbne overfor værtsparret og de mange nye tiltag på pladsen, og samtlige fastliggere har valgt at blive liggende. Flere nye fastliggere er tilmed dukket op.

– Vi har faktisk måttet sige nej til flere, der ønskede at ligge her fast, for vi satser på at have ca. 50% fastliggere og 50% turister. Det er vigtigt med turister, for det skaber liv på pladsen, da de jo er på ferie og ikke fx skal på arbejde i løbet af dagen, fortæller Leonarda.

Pladsen er også åbnet mere op for de lokale, så de kan benytte pladsen som adgang til vandet, og falsledboerne har kvitteret med at støtte op om pladsen ved at hente deres morgenbrød i den nye café.

Lokale synergier
Hele pladsen skal jazzes lidt op, forklarer parret. Indtil videre er alle hytterne blevet renoveret, nyindrettet og malet, og om kort tid vil samtlige hytter have udekøkkener og et udendørs møblement. Hytter er det, gæsterne vil have, så der er planer om at bygge endnu flere hytter.

Men campingparret er ikke udelukkende optaget af, hvad de selv kan tilbyde gæsterne. De er yderst bevidste om, at der i et lokalsamfund skal skabes synergier med de øvrige aktører og erhvervsdrivende.

– Lige nu tilbyder vi morgenmad i vores café, og vi fortæller vores gæster, hvor de kan spise frokost eller aftensmad hos nogle af de andre steder i byen. Vi har også slået os sammen med Birkelygård om at købe SUP-boards og havkajakker, som vi kan leje ud, forklarer Leonarda.

Lige nu er livet som campingværter præget af travlhed forud for højsæsonen. Dagene er yderst afvekslende, og den ene dag agerer værterne malere, og den næste dag er de gartnere. Men trods travlhed er der fuld gang i tankerne om mere udvikling og flere aktiviteter på pladsen. Fortsat med fokus på natur, det nære og det lokale.

Måske kommer der en sanke-workshop, hvor man laver sin egen scrub-creme, måske afholder de vinsmagning med vine fra de lokale vinproducenter, måske inviterer de til gourmet-madlavning under åben himmel.