Tekst: Christina Bøgebjerg
Foto: Faaborg-Midtfyn Kommune

Nu er sommeren her endelig, og Faaborg og omegn kan igen genlyde af latter, musik, fuglefløjt og badende feriebørn. Kommunen byder på et overflødighedshorn af oplevelser for hele familien og folk i alle aldre.

På www.fmk.dk/ferie har de samlet det imponerende udbud af sommeraktiviteter med især fokus på forkælelse af børn og unge.

Christina Bisschop fra Kultur og Fritid i Faaborg-Midtfyn Kommune kommer her med nogle anbefalinger til aktiviteter, uanset om du er til sommeridyl inde eller ude: – Målet er, at alle børn og unge i Faaborg-Midtfyn får mulighed for en anderledes, sjov og spændende ferie med oplevelser, aktiviteter og plads til fordybelse. Der er både uge-camps og endagsaktiviteter, og flere af dags-aktiviteterne er gratis, så alle kan være med. Ferieaktiviteterne giver også de forskellige arrangører en mulighed for at præsentere, hvad de kan, og hvad de står for.

Ferieaktiviteter jeg vil fremhæve:

PÅ kommunens side kan du læse mere om de forskellige arrangementer, herunder tidspunkt, pris og tilmelding, som for eksempel:

Musik og eventyr med Musikskolen i uge 26, for 7-10 årige hvor du bl.a. kan spille blokfløjte, trommer, guitar og synge og danse.

Lær at lave Youtube videoer og lægge den perfekte filmsminke, når YouTuber Lasse Vestergaard kommer forbi i uge 26, gælder de 10-15 årige.

Emma Steenbjerg-Helmark, For børn i alderen 10 til 15 år, hvor der bliver danset hip-hop, afro, house og girly. Foregår mandag og tirsdag i uge 26. Tilmelding snarest muligt.

Øhavsmuseets snorkelsafari er for hele familien, hvor du får grundig introduktion til at snorkle, og herefter kan finde levn fra stenaldertiden.

7. juli holder Gærup Skolemuseum en legedag for børn og voksne i Danmarks første folkeskole fra 1783. I museet kan du igennem hele sommerperioden også prøve at sidde på de originale skolebænke og gå på jagt i lærerens gemmer.

Du kan også afprøve parkour, komme på tur i glaskajak, booke et shelter hvor hele familien kan overnatte og en masse andre ting.

Se den komplette oversigt over kommunens tilbud i sommerperioden: Ferieaktiviteter (fmk.dk)