Tekst og Foto: Henrik Poulsen

Hvis du også længes efter kulturelle oplevelser efter måneder med aflysning på aflysning, så bør du strege alt andet i kalenderen den 18. juni, og forberede dig på en aften med kultur ad libitum.

Her afholdes Kulturnat 2021 i Faaborg fra kl. 18.30 til 23, og efter sidste års aflysning er mange af områdets kulturinstitutioner og foreninger klar med et brag af en aften.

- Annonce -

– Det bliver umuligt at nå at opleve det hele, så man kommer til at vælge, hvad man ikke vil gå glip. Programmet er virkelig omfattende, og der er noget for alle, fortæller Oliver Streich, der er en del af styregruppen bag Kulturnatten.

Vi har sat ham stævne for at høre mere om årets program, og indrømmet, det er svært at få et overblik alle de tilbud, der ligger og lokker, men Oliver Streich har lovet at prøve:

– Museerne er åbne. Faktisk er det første officielle åbningsdag for det nye Øhavsmuseum i de nye omgivelser, og på Faaborg Museum udstiller lokale Ulrik Møller med sine flotte værker. Hele området ved Slagterigrunden kommer til at summe af liv. Der bliver kunstudstilling i Tulip-bygningen, Direktøren er åben og der er fernisering på det store gavlmaleri, fortæller han.

Musikken kommer også til at spille en hovedrolle på Kulturnatten, hvor der bliver tre scener med noget for enhver smag.

– På Torvet spiller forskellige bands aftenen igennem, og det er også her, programmet slutter med en stor sambafest, når Xiame Dégas’ sekstet går på scenen. På Falsetten er det de unge der arrangerer festlighederne, og her venter blandt andet Total Hip Replacement, et fremadstormende band, som bliver virkelig fedt, lover Streich.

Den tredje scene for musikken får plads i Byskolen i Grønnegade, hvor flere af Musikskolens bands spiller, der er workshops, bliver lavet podcasts og meget andet.

– Jeg synes også man skal tage omkring Helios, der igen i år er klar med et flot program. Der bliver loungestemning, udstillinger og koncerter i kulturhuset, og så bør man også lige notere sig, at Faaborg Musikforening har en spændende koncert med Bragh på Torvet, siger han.

Oliver Streich og resten af styregruppen er imponeret over de mange tilbud, som de forskellige aktører har budt ind med.

– Det er jo helt vildt, hvad vores område kan byde på. Der venter en fantastisk aften.
Der vel kun to ting, der kan drille os. Vejret og corona-situationen, siger Oliver bag en bekymret mine. Vi har valgt at lægge så mange aktiviteter som muligt udendørs for at gardere os mod mulige restriktioner i tilfælde af stigende smitte, og vejret….her kan vi bare krydse fingre og håbe på bedre vejr end i 2019. Her fik arrangementet lige lovlig meget power, da lynet under et uvejr slog ned i Grønnegade lige ved siden af Byskolen, der var fyldt med kulturnatsgæster.

Du kan læse meget mere om Kulturnat 2021 på hjemmesiden faaborgkulturnat.dk